Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γεμίσαμε «σαπάκια» τον Ιανουάριο!

Ελλάδα 23:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γεμίσαμε «σαπάκια» τον Ιανουάριο!

ΝΕΑ

Γεμίσαμε «σαπάκια» τον Ιανουάριο!

ΝΕΑ

Αύξηση σχεδόν 20% σημείωσαν οι εισαγωγές εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων τον Ιανουάριο πλησιάζοντας «επικίνδυνα» τα καινούρια.

Advertisement
Advertisement

Με το δεξί φαίνεται ότι ξεκίνησαν οι πωλήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καθώς τον πρώτο μήνα του 2019 κατάφεραν να καταγράψουν αύξηση 19,8% τη στιγμή που οι αντίστοιχες πωλήσεις στα καινούρια ΙΧ σημείωσαν άνοδο περίπου στο 4%.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το Newsauto.gr οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημείωσαν αύξηση 19,8% καθώς διατέθηκαν 8.431 οχήματα έναντι 7.038 αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά για πρώτη φορά οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προσεγγίζουν «επικίνδυνα» εκείνες των καινούριων στο σύνολό τους και όχι σε σχέση με τις πωλήσεις λιανικής γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις εγχώριες εισαγωγικές εταιρείες καινούριων οχημάτων.

Άλλωστε από τις 9.165 πωλήσεις καινούριων οχημάτων περίπου οι 5.000 αφορούσαν σε πελάτες λιανικής ενώ οι υπόλοιπες αφορούσαν εταιρικά οχήματα.

Ωστόσο το επικίνδυνο σημείο όπου και πρέπει να εξεταστεί σοβαρά αφορά στην ηλικία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς από τα τέλη του 2018 το Τέλος Ταξινόμησης έχει διπλασιαστεί στα οχήματα με πολύ μικρές ηλικίες ενώ αντίθετα το τελωνείο σε οχήματα με ηλικίες άνω των 13 ετών είναι εξαιρετικά χαμηλό καθιστώντας δελεαστική την εισαγωγή τους.

Advertisement

Αν συμπληρώσει κανείς στα παραπάνω και τους επιτήδειους εμπόρους που γυρίζουν χιλιόμετρα και στη συνέχεια πουλάνε τα «σαπάκια» σε ανυποψίαστους καταναλωτές τότε η αγορά έχει εντελώς στρεβλωθεί καθώς έχουν δημιουργηθεί οι ιδανικές συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Μάλιστα και έμποροι μεταχειρισμένων οι οποίοι δεν γυρίζουν χιλιόμετρα αλλά ούτε κάνουν άλλες παρανομίες έχουν τεθεί υπέρ της εξυγίανσης του κλάδου καθώς όπως επισημαίνουν έχει διαλυθεί κυριολεκτικά και όποιος θέλει μπορεί να γίνει έμπορος αυτοκινήτων απλά αναρτώντας στις ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων τα οχήματα που έχουν.

Advertisement

Στα υπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πωλήσεων Ιανουαρίου διακρίνουμε πως έχουν πουληθεί μόλις 20 καινούρια Ταξί ενώ αντίθετα έχουν εισαχθεί 93 εισαγόμενα μεταχειρισμένα Ταξί!

Στα φορτηγά έως 3,5 τόνους έχουν πουληθεί 642 καινούρια οχήματα έναντι 1.583 εισαγόμενων μεταχειρισμένων φορτηγών.

Στα φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τα καινούρια καθώς διατέθηκαν μόλις 27 οχήματα έναντι 237 εισαγόμενων μεταχειρισμένων φορτηγών.

Advertisement