Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γεγονός και η 4κύλινδρη Macan

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γεγονός και η 4κύλινδρη Macan

ΝΕΑ

Γεγονός και η 4κύλινδρη Macan

ΝΕΑ

Ο «νόμος» του downsizing επιβάλλεται ακόμη και σε sport κατασκευές, όπως η Macan. Το μεσαίο SUV της Porsche θα κυκλοφορήσει και με 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα, πάντα ως τετρακίνητο μοντέλο. Αυτό ανακοινώθηκε στην έκθεση του Πεκίνου, όμως το είχατε διαβάσει στο NewsAuto.gr από τον περασμένο Νοέμβριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η συγκεκριμένη Macan εφοδιάζεται με το 2λιτρο turbo του Ομίλου Volkswagen, αυτόν που εξοπλίζει και το νέο Golf GTI. Έχει βέβαια εξελιχθεί προκειμένου να βρεθεί κάτω από το καπό του πολυτελούς οχήματος ελεύθερου χρόνου της Porsche. Αποδίδει 237 PS (από τις 5.000 έως τις 6.800 rpm), ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής (35,7 kgm) διατηρείται από τις 1.500 έως τις 4.500 rpm.

Ο κινητήρας των 1.984 cc συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK της Porsche και καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 7,2 lt/100 km. Οι εκπομπές CO2 είναι στα επίπεδα των 168 g/km. Το αυτοκίνητο των 1.770 kg χρειάζεται 6,9 sec για να… σπριντάρει στα 100 km/h και φθάνει σε τελική τα 223 km/h. Οπτικά, η «μικρή» Macan ξεχωρίζει σε σχέση με τις S και Turbo από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης (έναντι 4πλής στις πιο ισχυρές εκδόσεις).

Advertisement
Advertisement

Η Porsche θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον τετρακύλινδρα σύνολα και για τις Boxster/Cayman. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ του Τάκη Τρακουσέλλη.