Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φτηνότερη Ferrari με V6 κινητήρα;

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φτηνότερη Ferrari με V6 κινητήρα;

ΝΕΑ

Φτηνότερη Ferrari με V6 κινητήρα;

ΝΕΑ

Φήμες θέλουν την ιταλική εταιρία να προχωρά προς τα τέλη της δεκαετίας στην παραγωγή ενός φτηνότερου entry level μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Πόσο φτηνότερο; Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, στην Ferrari εξετάζουν το λανσάρισμα ενός βασικού μοντέλου που θα κοστίζει περίπου 160.000 ευρώ και το οποίο θα εξοπλίζεται με υβριδικής τεχνολογίας V6 κινητήρα. Εδώ να πούμε πως οι αρχικές πληροφορίες είχαν διαρρεύσει από το αμερικανικό γραφείο Τύπου της Ferrari που εξετάζει το ενδεχόμενο να ρίξει στην αγορά τον αντίπαλο π.χ. για μια Porsche 911 Turbo.

Αυτό σημαίνει πως η βασική Ferrari θα είναι ναι μεν πισωκίνητη, αλλά το μοτέρ θα το έχει στον μπροστινό άξονα. Πάντως, ο Sergio Marchionne τονίζει πως πρέπει να διατηρηθεί το exclusivity της εταιρίας στις 7.000 μονάδες το χρόνο, δίχως να μπει η Ferrari στο κυνήγι των πωλήσεων. Από την άλλη, ένα τέτοιο βασικό V6 μοντέλο θα ανέβαζε τις πωλήσεις στις 10.000 μονάδες, κάτι που οι ιθύνοντες της εταιρίας το διαψεύδουν. Όπως διέψευδαν και το turbo και τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο; Ο χρόνος θα δείξει…

Advertisement
Advertisement