Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φθηνότερα τα εισιτήρια σε πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ και ΜΜΜ

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φθηνότερα τα εισιτήρια σε πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ και ΜΜΜ

ΝΕΑ

Φθηνότερα τα εισιτήρια σε πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ και ΜΜΜ

ΝΕΑ

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε την μείωση του ΦΠΑ κατά 11 μονάδες από την 1η Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου.

Advertisement
Advertisement

Τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέλυσε τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυρών, με στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της πανδημίας στην οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο ΦΠΑ μειώνεται στις μεταφορές από το 24% στο 13% για την περίοδο 1 Ιουνίου – 31 Οκτωβρίου 2020.

Η μείωση του ΦΠΑ καλύπτει μεταφορές επιβατών με τρένο, μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία και συνδυαστικές μεταφορές.

Advertisement
Advertisement

«Οι πολίτες, κυρίως τα πιο αδύναμα εισοδηματικά στρώματα, θα ωφεληθούν ιδιαίτερα από αυτή την πρόνοια της πολιτείας», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Η μείωση του ΦΠΑ εκτιμάται μειώσει τις τιμές των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των τρένων.

Τα ανωτέρω συγκοινωνιακά μέσα, από τον Μάρτιο και έπειτα, έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα στα έσοδά τους, λόγω μειωμένου μεταφορικού έργου και επιβατικής κίνησης.

Advertisement

Σύμφωνα με το νέο μειωμένο ΦΠΑ το ενιαίο εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών αναμένεται να κοστίζει περίπου 1,2 ευρώ από 1,4 ευρώ καθώς η ακριβής μείωση που είναι 1,246 ευρώ θα προκαλούσε δυσλειτουργίες στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Οι μειώσεις των εισιτηρίων θα εφαρμοστούν και στις ετήσια κάρτες στις οποίες θα πιστωθεί αυτόματα το ποσό της μείωσης κατά την ανανέωσή τους όπως επίσης και για το σύνολο των ημερών που διήρκησαν τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Ερχονται αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα

Του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το βρήκαν και δεν το επιστρέφουν!

Advertisement

Αυτά είναι τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού ΙΧ στην ΕΕ