Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουλ αποκάλυψη για το Infiniti Q80 Inspiration

Ελλάδα 20:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουλ αποκάλυψη για το Infiniti Q80 Inspiration

ΝΕΑ

Φουλ αποκάλυψη για το Infiniti Q80 Inspiration

ΝΕΑ

Με το σήκωμα της αυλαίας του σαλονιού στο Παρίσι η ιαπωνική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες φωτογραφίες και στοιχεία για το πρωτότυπο Q80.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Πρόκειται για ένα επιβλητικό μεγάλο πρωτότυπο το οποίο χαρακτηρίζεται από τo τετράθυρο προφίλ με μήκος 5.052 mm και το χαρακτηριστικό αντίρροπο άνοιγμα των θυρών, δίχως να υπάρχει μεσαία κολόνα αμαξώματος. Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το πίσω μέρος με την κρυστάλλινη οροφή να «ρέει» έως την πίσω πόρτα, ενώ το εμφατικό αμάξωμα συμπληρώνεται από τις χρωμιωμένες απολήξεις, τα βράγχια στα φτερά και τις 22άρες ζάντες.

Advertisement
Advertisement

Στο φουτουριστικό εσωτερικό υπάρχουν όλα τα καλά που συναντάμε σε ένα concept car, όπως σύστημα head-up display, πλήρη διασυνδεσιμότητα του οδηγού μέσω smartphone, ανεξάρτητα πίσω δύο καθίσματα κ.α. Όσον αφορά στο πρωτότυπο Q80, υπάρχει υβριδική διάταξη με V6 3λιτρο βενζινοκινητήρα με διπλά turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα που ανεβάζει την συνδυασμένη ισχύ στους 550 PS. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και όταν χρειαστεί και στους εμπρός, η μέση κατανάλωση είναι στα 5,5 lt/100 km με την εκπομπή στα 129 g CO2/km.

Ουσιαστικά, το concept που παρουσιάζεται στο σαλόνι του Παρισιού, προλογίζει ένα Q80 παραγωγής που θα διαθέτει και υβριδική έκδοση και θα κυκλοφορήσει το 2016 για να αντιμετωπίσει μοντέλα, όπως την μελλοντική Mercedes CLS και τα τωρινά BMW 6 Gran Coupe και Audi A7 Sportback. Αν δεν διατηρηθεί η κουπέ τετράθυρη λογική, τότε γιατί όχι και απέναντι στα Audi A8, BMW 7 και Mercedes-Benz S-Class.

Advertisement