Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φορτηγό με κυψέλες υδρογόνου λανσάρει η Hyundai

Ελλάδα 3:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φορτηγό με κυψέλες υδρογόνου λανσάρει η Hyundai

ΝΕΑ

Φορτηγό με κυψέλες υδρογόνου λανσάρει η Hyundai

ΝΕΑ

Μπορεί το μυαλό μας να είναι κυρίως στραμμένο στο Παρίσι όπου στις αρχές Οκτωβρίου διεξάγεται η Έκθεση Αυτοκινήτου, όμως ο παράλληλος κόσμος των οχημάτων μεγάλου όγκου, έχει το δικό του σημαντικό ραντεβού λίγο νωρίτερα. Στις 20-27 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στο Ανόβερο της Γερμανίας η έκθεση IAA κι εκεί η Hyundai σκοπεύει να αλλάξει τα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η κορεάτικη μάρκα μας έδειξε σήμερα και θα μας αποκαλύψει με κάθε επισημότητα στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων ένα ακόμα αβάφτιστο φορτηγό, σε πρωτότυπη μορφή, που κινείται με τεχνολογία κυψελών υδρογόνου.

Πρόκειται για έναν τομέα στον οποίο η Hyundai επενδύει εδώ και χρόνια, έχει άλλωστε ήδη στη γκάμα της τα ix35 Fuel Cell και Nexo. Τώρα, αυτό το νέο όχημα μεγάλου όγκου αποτελεί προπομπό της έκδοσης παραγωγής που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Advertisement
Advertisement

Λίγα έχουν διαρρεύσει, όμως από την εικόνα που μοιράστηκε η Hyundai είναι εμφανής η προσπάθεια να επιτευχθεί η βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση. Χαρακτηριστική είναι η εμπρός γρίλια που σύμφωνα με τους Κορεάτες, το σχέδιό της συμβολίζει το υδρογόνο. Ο «πράσινος» χαρακτήρας ου οχήματος τονίζεται και από τα LED φωτιστικά σώματα.

Περισσότερα θα αποκαλυφθούν κατά την αποκάλυψη του πρωτότυπου, που έρχεται να τεθεί αντιμέτωπο με το Project Portal 2.0 της Toyota που φέρει παρόμοια τεχνολογία.