Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φορτηγά χωρίς οδηγό θα μεταφέρουν το ταχυδρομείο στις ΗΠΑ!

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φορτηγά χωρίς οδηγό θα μεταφέρουν το ταχυδρομείο στις ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Φορτηγά χωρίς οδηγό θα μεταφέρουν το ταχυδρομείο στις ΗΠΑ!

ΝΕΑ

Τα αμερικανικά ταχυδρομεία ξεκινούν ένα πιλοτικό πρόγραμμα αποστολής δεμάτων δύο εβδομάδων με φορτηγά χωρίς οδηγό.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να βρίσκονται στο… χείλος του γκρεμού ωστόσο η αντίστοιχη εταιρεία στις ΗΠΑ ξεκινά πιλοτικά πρόγραμμα για δύο εβδομάδες σύμφωνα με το οποίο η μεταφορά ταχυδρομείου και δεμάτων θα πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας φορτηγά χωρίς οδηγό.

Τα ειδικά προσαρμοσμένα φορτηγά Peterbilt είναι της αμερικανικής startup TuSimple και βασικό τους έργο είναι η μεταφορά ταχυδρομείου μεταξύ των εγκαταστάσεων της USPS σε Φοίνιξ και Ντάλας.

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα θα πραγματοποιήσουν 5 διαδρομές μετ’ επιστροφή, οι οποίες υπερβαίνουν τα 3.380 χλμ. ή περίπου τις 45 ώρες οδήγησης.

Σε κάθε όχημα θα υπάρχει οδηγός, που θα μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που κάτι προκύψει, καθώς και ένας μηχανικός ως συνεπιβάτης.

Advertisement

Εκπρόσωπος της USPS δήλωσε ότι: «Το έργο με την TuSimple είναι η πρώτη μας πρωτοβουλία στις αυτόνομες μεταφορές μακρινών αποστάσεων. Διαρκώς ψάχνουμε και δοκιμάζουμε νέα projects στην προσπάθειά μας να ενσωματώσουμε στο στόλο μας ευφυή οχήματα που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες».

Να σημειωθεί ότι τόσο η TuSimple, όσο και η USPS αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το κόστος του προγράμματος.

Advertisement

Εάν το πρόγραμμα στεφθεί από επιτυχία τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι μεταφορές θα αλλάξουν ριζικά με την εισβολή στον κλάδο των αυτόνομων φορτηγών.

Επίσης η εισαγωγή των αυτόνομων φορτηγών θα εξαλείψει την έλλειψη οδηγών αλλά και τους κανόνες μεταφοράς σχετικά με το ωράριο εργασίας των οδηγών.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Φορτηγών, ως το 2024, η έλλειψη οδηγών στη χώρα θα αγγίξει τις 174.500, εξαιτίας της γήρανσης του εργατικού δυναμικού και της δυσκολίας προσέλκυσης νέων οδηγών.

Advertisement

Ένας νέος νόμος για την ασφάλεια απαιτεί από τους οδηγούς φορτηγών να καταγράφουν ηλεκτρονικά τα μίλια τους γεγονός που έχει περιορίσει περαιτέρω το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά οι στόλοι μπορούν να μεταφέρουν αγαθά…