Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Formula E: Pole για Vergne στην Ουρουγουάη!

Ελλάδα 0:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Formula E: Pole για Vergne στην Ουρουγουάη!

ΝΕΑ

Formula E: Pole για Vergne στην Ουρουγουάη!

ΝΕΑ

Αίσθηση με το… καλημέρα προκάλεσε στη Formula E ο πρώην οδηγός της Toro Rosso στη Formula 1, Jean-Eric Vergne!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Στην παρθενική του εμφάνιση στην ηλεκτρική Formula 1, o Γάλλος πέτυχε μία εντυπωσιακή pole position για λογαριασμό της Andretti Racing στην Ουρουγουάη. Όχι μόνο εξοικειώθηκε στις απαιτήσεις του σιρκουί πόλης της Πούντα Ντελ Έστε αλλά κατάφερε να εγκλιματιστεί πλήρως και άμεσα, στα περίπλοκα μονοθέσια της Formula E.

Μάλιστα, ένα στοιχείο που κάνει την πρωτιά του 24χρονου είναι πως συμμετείχε στο πρώτο εκ των τεσσάρων γκρουπ οδηγών που βγαίνουν για την προσπάθειά τους. Πράγμα που σημαίνει πως η πίστα δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Κι όμως, κανένας δεν μπόρεσε να βελτιώσει το 1.15.408.

Advertisement
Advertisement

Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη, με τελικό νικητή τον Nelson Piquet Jr της China Racing να κερδίζει στα… χιλιοστά τους Sebastien Buemi και Nico Prost της DAMS. Την πέμπτη θέση στο grid θα έχει ο ταχύτερος στα ελεύθερα Jaime Alguersuari της Virgin Racing, μπροστά από τον Lucas di Grassi της ABT ενώ την τέταρτη σειρά της εκκίνησης μοιράζονται άλλοι δύο πρώην οδηγοί της Formula 1, ο έμπειρος Jarno Trulli και ο Bruno Senna.

Στα απρόοπτα της διαδικασίας είχαμε το ατύχημα του νικητή στη Μαλαισία, Sam Bird, που έστειλε το μονοθέσιο της Virgin στις μπαριέρες. Ο Βρετανός δεν σημείωσε χρόνο, όπως άλλωστε και οι Jerome d’Ambrosio και Matthew Brabham.

Advertisement