Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Formula E: Ελαστικών ανάγνωσμα!

Ελλάδα 23:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Formula E: Ελαστικών ανάγνωσμα!

ΝΕΑ

Formula E: Ελαστικών ανάγνωσμα!

ΝΕΑ

Η Michelin προμηθεύει αποκλειστικά τα ελαστικά στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Formula E και οι τεχνικοί της μιλούν για τον αγώνα της Ουρουγουάης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Εκεί πανηγύρισε ο Sebastien Buemi. Ποιες ήταν όμως οι απαιτήσεις από τα τέσσερα μαύρα σημεία επαφής του μονοθεσίου με το οδόστρωμα;

«Η αγωνιστική διαδρομή που σχεδιάστηκε από τους διοργανωτές για το ePrix της Πούντα Ντελ Έστε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα από τεχνικής απόψεως, με μια επιφάνειά πολύ ολισθηρή εξαιτίας της εναπόθεσης άμμου από την κοντινή ακτή. Η ομορφιά του τοπίου που οφείλεται στην εγγύτητα με τη θάλασσα είναι ένα στοιχείο του θεάματος, εν τούτοις, προκαλεί πρόσθετες προκλήσεις για τα ελαστικά. Όμως αυτά ανταποκρίθηκαν στο έπακρο, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Παράλληλα, οι μηχανικοί μας επωφελήθηκαν από τον αγώνα για να μελετήσουν τα χαρακτηριστικά της διαδρομής, που σύντομα θα ενσωματωθεί στα συστήματα προσομοίωσης της Michelin Motorsport. Περιμένουμε τώρα την ευκαιρία να μετρήσουμε τις επιδόσεις των ελαστικών Pilot Sport EV σε βρεγμένο οδόστρωμα αλλά.… αλλά ακόμα έχουμε καιρό γι’ αυτό», σχολίασε ο Serge Grisin, υπεύθυνος του προγράμματος της Formula E για τη γαλλική εταιρεία ελαστικών.

Advertisement
Advertisement

Με τον επόμενο αγώνα στις 10 Ιανουαρίου, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όντως, δύσκολα θα δούμε τα βρόχινα ελαστικά εν δράσει…

Δείτε πατώντας εδώ, highlights διάρκειας 52 λεπτών από τον αγώνα της Ουρουγουάης – σε διαδικτυακή αποκλειστικότητα για την Ελλάδα!