Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Τα πλάνα της στοχεύουν σε SUV μοντέλα

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Τα πλάνα της στοχεύουν σε SUV μοντέλα

ΝΕΑ

Ford: Τα πλάνα της στοχεύουν σε SUV μοντέλα

ΝΕΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times η Ford αλλάζει στρατηγική προκειμένου να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το πρώτο σκέλος της νέας εποχής Ford στην Ευρώπη αφορά στη γκάμα των μοντέλων της. Εδώ φαίνεται πως θα έχουμε σταμάτημα παραγωγής στα Mondeo, Galaxy & S-MAX με στόχο να ενισχυθεί η παρουσία της φίρμας στα SUV που κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως το Brexit φέρνει και περικοπή θέσεων εργασίας, αφού στις προθέσεις της εταιρείας είναι να απομακρύνει 24.000 εργαζόμενους στην Ευρώπη (οι μισοί από αυτούς βρίσκονται στην βρετανική αγορά). Μάλιστα, σύμφωνα με υπολογισμούς, η Ford έχασε 73 εκατομμύρια δολάρια στη Γηραία Ήπειρο το προηγούμενο 4μηνο λόγω της πτώσης των πωλήσεων του ντίζελ και των εξελίξεων στην Αγγλία.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, τα παραπάνω δεδομένα φέρνουν άμεσες αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, με την Ford να ποντάρει πολλά πάνω στα νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν πρόσφατα όπως τα Focus, EcoSport & Fiesta. Eιδικά για το νέο Focus, οι προσδοκίες είναι ιδιαίτερα υψηλές καθώς το μοντέλο θέτει νέα δεδομένα στη μικρομεσαία κατηγορία σε όλους τους τομείς.