Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Σε τιμή ρεκόρ η πρώτη Shelby Mustang GT500

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford: Σε τιμή ρεκόρ η πρώτη Shelby Mustang GT500

ΝΕΑ

Ford: Σε τιμή ρεκόρ η πρώτη Shelby Mustang GT500

ΝΕΑ

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τότε που είδαμε την Ford να αποκαλύπτει την ολοκαίνουρια Shelby Mustang GT500 των 700+ ίππων και τώρα το πρώτο μοντέλο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής δόθηκε ήδη σε δημοπρασία πιάνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η ισχυρότερη εργοστασιακή Mustang όλων των εποχών βγήκε σε δημοπρασία την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στο Scottsdale των Η.Π.Α. από τη γνωστή εταιρία Barret-Jackson, με το πορτοκαλί μοντέλο της Ford που βλέπετε στις οθόνες σας να είναι το πρώτο που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής έχοντας χαραγμένο στο πλαίσιό του το άκρως ποθητό και ανάλογο VIN.

Το σφυρί τελικά βρήκε ως πρώτο ιδιοκτήτη της πρώτης Shelby Mustang GT500 τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Barret-Jackson, Craig Jackson, ο οποίος δεν άφησε και πολλά περιθώρια διεκδίκησης καθώς πλήρωσε αμέσως 1,1 εκατ. δολάρια, το ανώτερο ποσό που είχε οριστεί για τη δημοπρασία του coupe της Ford.

Τα έσοδα φυσικά θα πάνε για καλό σκοπό και συγκεκριμένα στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό JDRF που χρηματοδοτεί έρευνες σχετικές με τον διαβήτη στην παιδική ηλικία.

Advertisement
Advertisement

Παρόντες στην δημοπρασία ήταν και οι Edsel B. Ford II και Aaron Shelby (εγγονός του Carroll), οι οποίοι συνόδευσαν την Shelby GT500 κατά την εμφάνισή της μπροστά στο κοινό.

Για 35 χρόνια η Ford Motor τρέφει τις προσπάθειες των ερευνητών του JDRF για την εύρεση θεραπείας, βοηθώντας παράλληλα εκατομμύρια παιδιά να απολαύσουν καλύτερες ζωές”, δήλωσε ο Edsel B. Ford ΙΙ. “Τα έσοδα από αυτή τη δημοπρασία θα προστεθούν στα περισσότερα από 3,5 εκατ. δολάρια που δωρίζει η Ford κάθε χρόνο στον JDRF, για ένα συνολικό ποσό ύψους 70 εκατ. δολαρίων που έχει δοθεί κατά την διάρκεια της μακράς συνεργασίας μας.”