Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Ranger Raptor: Θηρίο που δεν συμβιβάζεται

Ελλάδα 21:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Ranger Raptor: Θηρίο που δεν συμβιβάζεται

ΝΕΑ

Ford Ranger Raptor: Θηρίο που δεν συμβιβάζεται

ΝΕΑ

Το κορυφαίο Ford Ranger Raptor μπορεί κυριολεκτικά να κάνει τα πάντα, να πάει οπουδήποτε και να… καταπιεί στο διάβα του κάθε είδους διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα το κάνει διαθέτοντας το δικό του μοναδικό στυλ και προσωπικότητα που φέρει την υπογραφή της Ford Performance.

To Ford Ranger Raptor δεν είναι σαν οποιοδήποτε άλλο pick-up. Για να είμαστε ακριβείς δεν μοιάζει με κανένα άλλο συνηθισμένο αυτοκίνητο, αφού φέρει ταυτόχρονα κάποια δυνατά χαρακτηριστικά που είναι αδύνατο να συνδυαστούν σε ένα και μόνο πακέτο. Είναι επιβλητικό, πανίσχυρο, στιλάτο, απολύτως ικανό και διαθέτει δεκάδες τεχνολογίες, μαζί με την πιο σύγχρονη περιβολή της εταιρείας. Η Ford άλλωστε γνωρίζει καλά πως το Raptor απευθύνεται σε ένα άκρως απαιτητικό κοινό, και συνεπώς έπρεπε να το ικανοποιήσει με κάθε τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Τελικά φαίνεται πως όχι μόνο το έπραξε, αλλά άφησε και άπαντες εντυπωσιασμένους. Το κορυφαίο Ranger επιβάλλεται με την πρώτη ματιά και δείχνει (και είναι) ενισχυμένο σε τέτοιο βαθμό που να υπόσχεται την απόλυτη περιπέτεια εκτός δρόμου. Παράλληλα, η μοναδική του σχεδίαση το κάνει να περνά μέσα από την πόλη κάνοντας άπαντες να γυρνούν το κεφάλι προς το μέρος του, όπως θα έκαναν και με μία Mustang ή και ακόμη πιο αδιάκριτα. Και γιατί να μην το κάνουν, αφού δεν συναντάς κάθε μέρα ένα pick-up με τέτοια ιδιοσυγκρασία και τέτοιον αέρα.

Έχει μήκος 5,36 μέτρα και η απόσταση του από το έδαφος είναι 27,2 εκατοστά, υποδηλώνοντας το τι μπορεί να κάνει σε κάθε δύσβατο έδαφος και από που είναι ικανό να περάσει χωρίς πρόβλημα. Ζυγίζει περισσότερους από 3,0 τόνους (3.130 κιλά), μπορεί να «σηκώσει» 552 κιλά και να τραβήξει 2.410 κιλά. Το θηρίο από τις ΗΠΑ μπορεί να κάνει δηλαδή τα πάντα και το δείχνει χωρίς φόβο αλλά με πάθος που πηγάζει από τη σχεδίαση και τη φιλοσοφία του.

Advertisement

Η αυτοπεποίθηση του Raptor δεν μπορούσε να μην περάσει και στο εσωτερικό του, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,4 ιντσών και την οθόνη αφής των 12,0 ιντσών με το κορυφαίο SYNC 4 να τραβούν την προσοχή. Το απόλυτο high tech περιβάλλον πλαισιώνουν η κάμερα θέασης 360 μοιρών, το σύστημα πλοήγησης, το ενσωματωμένο Modem αλλά και το κορυφαίο ηχοσύστημα B&O. Όλα αυτά, μαζί με τους διαθέσιμους χώρους και τα άκρως ποιοτικά υλικά, συνθέτουν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής, κορυφαίας τεχνολογίας και ανοχής στο χρόνο και στη δύσκολη μεταχείριση.

Advertisement

Η Ford εφοδίασε το κορυφαίο Raptor με έναν ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα twin turbo V6 χωρητικότητας 3,0 λίτρων με απόδοση 288 ίππων. Το απόλυτο Ranger Raptor δεν θα μπορούσε να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από τον πανίσχυρο EcoBoost, που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο E-Shifter 10 σχέσεων. Εκτός του ότι μπορείς να μεταβάλεις τον ήχο (ή μάλλον τη μελωδία) που βγαίνει από τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, το πανίσχυρο pick-up σου δίνει πάρα πολλές δυνατότητες για να απολαύσεις την διαδρομή σου και να διασχίσεις κάθε τερέν.

Advertisement

Διαθέτει τέσσερις επιλογές για τη μετάδοση της κίνησης (στους δύο τροχούς, αυτόματη τετρακίνηση, μόνιμη τετρακίνηση και κοντές σχέσεις), ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε επτά Drive Modes ανάλογα με την περίσταση. Αυτά είναι τα Normal, Sport, Slippery, Mud/Ruts, Rock Crawl, Sand και Baja Mode, που μπορούν να αλλάξουν τη συμπεριφορά του Raptor σε κάθε έδαφος και να το μετατρέψουν στο απόλυτο εργαλείο είτε στο χώμα, είτε στην άσφαλτο.

Βέβαια, εκτός από τα πολύ ουσιώδη, η Ford φρόντισε να μην αφήσει τίποτα στην τύχη, εκτοξεύοντας την πρακτικότητα του Ford Ranger Raptor σε άλλο επίπεδο. Έτσι θα συναντήσει κανείς ασύρματη φόρτιση, παροχή ισχύος 400W, πρίζα 12V στην καρότσα (και φωτισμό σε αυτήν), γάντζους ρυμούλκησης εμπρός και πίσω, καθώς και κοτσαδόρο και ρεζέρβα 17 ιντσών. Με λίγα λόγια όχι μόνο δείχνει σαν το απόλυτο όχημα για κάθε περίπτωση, αλλά το υποστηρίζει κιόλας με τον καλύτερο τρόπο. Έχει τον τρόπο να σε εντυπωσιάζει αλλά και να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις στα πιο δύσκολα ερωτηματικά.

Το Raptor έχει τα φόντα όχι απλά να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, αλλά να το «καταβροχθίσει», αφήνοντας πίσω του μόνο σκόνη και χαμόγελο. Μπορεί να πάει παντού κάνοντας το με στυλ και μοναδική φινέτσα, ενώ ο χαρακτήρας του ξεπερνά αυτόν ενός θηριώδους pick-up και φθάνει αυτόν ενός premium πανίσχυρου SUV. Είναι το Ford Ranger Raptor και αποκλείεται να μην το προσέξετε, αφού μπορεί να κάνει τα πάντα εκτός του να περάσει απαρατήρητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Ranger Raptor: H τετρακίνηση και τα drivemodes που ανοίγουν δρόμο
Νέο Ford Ranger Raptor: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα
Νέο Ford Ranger Raptor: Ακόμα πιο εντυπωσιακό (+video)