Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Προσθέτει και 3η ευρωπαϊκή πόλη στην έρευνά για τα plug-in επαγγελματικά

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Προσθέτει και 3η ευρωπαϊκή πόλη στην έρευνά για τα plug-in επαγγελματικά

ΝΕΑ

Ford: Προσθέτει και 3η ευρωπαϊκή πόλη στην έρευνά για τα plug-in επαγγελματικά

ΝΕΑ

Η Κολωνία της Γερμανίας θα είναι η τρίτη πόλη στην σειρά που θα προστεθεί στην έρευνα που διεξάγει η Ford με στόχο τους χαμηλότερους ρύπους στα αστικά κέντρα αλλά και την αύξηση της παραγωγικότητας εντός των πόλεων για τα επαγγελματικά ηλεκτρικά της. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Με στόχο την καλύτερη κατανόηση των πλεονεκτημάτων από τη χρήση των επαγγελματικών υβριδικών plug-in Transit Custom, για τους πελάτες της και φυσικά για το περιβάλλον, η Ford επεκτείνει την έρευνα που διεξάγει στην Ευρώπη προσθέτοντας και την Κολωνία στο πρόγραμμά της, έπειτα από το Λονδίνο και την Βαλένθια.

Η έρευνα, η οποία φέρει και την υποστήριξη της γερμανικής πόλης, αλλά χρηματοδοτείται από την Ford, περιλαμβάνει ένα στόλο 10 επαγγελματικών Transit Custom PHEV και εντάσσει και τοπικές εταιρίες στο πρόγραμμα. Η διάρκειά της θα ανέλθει στους δώδεκα μήνες, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο στάδιο, και στόχος της Ford είναι να διερευνήσει την “βοήθεια” που μπορούν να προσφέρουν τα PHEV στην επίτευξη στόχων που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα αστικά κέντρα.

“Η Ford αναγνωρίζει την Κολωνία ως μια πόλη στρατηγικής σημασίας σε σχέση με την μελλοντική κινητικότητα. Μαζί με τον δήμο της Κολωνίας, θα ξεκινήσουμε να ερευνούμε πώς θα μπορέσουμε να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα αέρα σε αστικές περιοχές και να είμαστε παράλληλα και παραγωγικοί.”, δήλωσε ο Gunnar Herrmann, πρόεδρος του δ.σ. της Ford Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

Ford-transit-phev

“Για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη της Κολωνίας, η κινητικότητα άνευ ρύπων είναι ένα σημαντικό θέμα για το μέλλον. Κάθε ερευνητικό πρόγραμμα που δουλεύει προς αυτό τον στόχο θα ωφελήσει την πόλη μας. Είμαι χαρούμενος που η Ford, ως κατασκευαστής αυτοκινήτων, με την ευρωπαϊκή της έδρα στην Κολωνία, θα πραγματοποιήσει αυτές τις δοκιμές.”, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Henriette Reker.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ford Transit Custom PHEV μπορεί να κινηθεί μόνο με ρεύμα για τουλάχιστον 50 χλμ, ενώ χρησιμοποιεί τον 1.000άρη EcoBoost, για να φορτίζει τις μπαταρίες του των 14 kWh αυξάνοντας έτσι την συνολική του αυτονομία έως και τα 500 χλμ. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί και από πρίζα εντός τριών ωρών και για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιεί και την υπάρχουσα δομή της πόλης όσον αφορά την παροχή σταθμών φόρτισης.