Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Ο καφές ως υλικό για ανταλλακτικά!

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Ο καφές ως υλικό για ανταλλακτικά!

ΝΕΑ

Ford: Ο καφές ως υλικό για ανταλλακτικά!

ΝΕΑ

Μια νέα συνεργασία ανακοίνωσε η Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα χρησιμοποιεί κατάλοιπα από καφέ για να κατασκευάσει ανταλλακτικά για τα μοντέλα της, με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Για να πετύχει τον στόχο της η Ford θα συνεργαστεί πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι με την McDonalds και θα αξιοποιεί τα υπολείμματα από τον καφέ που εμπορεύεται η αμερικάνικη εταιρία στα εστιατόρια της.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα κάθε χρόνο πηγαίνουν στα σκουπίδια χιλιάδες τόνοι υπολειμμάτων καφέ. Η Ford δεν τα χρειάζεται όλα αλλά στοχεύει στη συγκέντρωση του φλοιού που περιβάλλει τον καρπό του καφέ και αποχωρίζεται από τον καρπό όταν αυτός καβουρδίζεται.

Σύμφωνα με έρευνα και των δύο εταιριών ο φλοιός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ανταλλακτικών για αυτοκίνητα εφόσον περάσει από συγκεκριμένη κατεργασία και έπειτα αναμιχθεί με πλαστικό και κάποια πρόσθετα ακόμη.

Advertisement

Το κέρδος από αυτή τη νέα χρήση για τον καφέ είναι ελαφρύτερα ανταλλακτικά σε σχέση με τα συμβατικά, με την διαφορά να φτάνει στο 25%. Άλλο σημαντικό κέρδος είναι η σημαντική μείωση της ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή του ανταλλακτικού που φτάνει έως και το 25%.

Τα πρώτα ανταλλακτικά που θα βγουν από αυτήν τη συνεργασία θα τοποθετούνται στα φωτιστικά σώματα των μοντέλων της Ford, με την εταιρία να αυξάνει τη χρήση τους και σε άλλα μέρη έχοντας σαν στόχο την μεγαλύτερη χρήση στο μέλλον ανακυκλωμένων πλαστικών ή πλαστικών που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές, τουλάχιστον εν μέρει.

Advertisement