Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Νέα σειρά βίντεο με το όνομα Tough Talks (+video)

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Νέα σειρά βίντεο με το όνομα Tough Talks (+video)

ΝΕΑ

Ford: Νέα σειρά βίντεο με το όνομα Tough Talks (+video)

ΝΕΑ

H Ford λανσάρει τη σειρά βίντεο «Tough Talks» για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑT+ ατόμων.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά των clips έχει στόχο έχει να αμφισβητήσει τις στερεότυπες ανδροκρατικές, «σκληρές» και ομοφοβικές απόψεις

Η Ford λανσάρει το «Ford Presents Tough Talks», μία νέα σειρά βίντεο που εξετάζει πως η βιομηχανία αυτοκινήτου και κλάδοι πέραν αυτής, μπορούν να καλλιεργήσουν μία κουλτούρα ένταξης και ενότητας για την ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Το πρώτο επεισόδιο, στο οποίο οικοδεσπότης είναι ο Ουαλός θρύλος των σπορ και ο πρώτος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας παίχτης ράγκμπι, Gareth Thomas, παρουσιάζει τη σειρά και συζητά τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤ+ κοινότητα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, συναντά τον Ed Rogers, υπάλληλο της Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ford Pride – της ομάδας πόρων υπαλλήλων ΛΟΑΤ+ της Ford – και ιδρυτής και πρόεδρος του Driving Pride, ενός δικτύου σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία αφιερωμένου στην καταπολέμηση των διακρίσεων στον κλάδο.

Η Charlie Martin, Βρετανίδα οδηγός αγώνων και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των διεμφυλικών είναι το επόμενο άτομο που κάθεται στη θέση του συνοδηγού για να μιλήσει σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη «μετάβαση» στο περιβάλλον ενός ανδροκρατούμενου σπορ. Μετά παίρνει εκείνη το τιμόνι, οδηγώντας στα όριά του σε μία ανάβαση το Very Gay Raptor– ένα pickup το οποίο δημιούργησε η Ford και δίνει το παρών σε όλη τη διάρκεια του βίντεο.

Advertisement

Κάθε επεισόδιο του Tough Talks θα φιλοξενεί συζητήσεις ανάμεσα στον Gareth Thomas και επιφανή μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και των συμμάχων της – straight άτομα που υποστηρίζουν ενεργά την ισότητα και τη δίκαιη μεταχείριση της ΛΟΑΤ+ κοινότητας – από όλη την Ευρώπη εστιάζοντας σε ξεχωριστά θέματα, τον αντίκτυπό τους και την πρόκληση διαφόρων στερεοτύπων που υπάρχουν στην αυτοκινητιστική κουλτούρα και πέραν από αυτή.

Ford Pride

Advertisement

Από το 1995 η ομάδα πόρων υπαλλήλων, Ford Pride ERG (πρώην GLOBE), προασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας σε όλο τον πλανήτη καθώς και την ένταξη στο χώρο εργασίας χωρίς περιορισμούς σε όλες τις πτυχές της εταιρικής ζωής. Λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 1996, καθιστώντας την Ford μία από τις πρώτες εταιρείες που ίδρυσαν αυτό το είδος ομάδας πόρων εργαζομένων και ανάπτυξαν μία Δέσμευση στην Αναγνώριση Ταυτότητα Φύλου.

Η Ford είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Driving Pride, ενός δικτύου που λανσαρίστηκε φέτος, για επαγγελματίες που σχετίζονται με τη βιομηχανία αυτοκινήτου, οι οποίοι αναπροσδιορίζονται ως μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας και straight άτομα που τους υποστηρίζουν.

Advertisement

Το 2001, η Ford υλοποίησε το Domestic Partnership Benefits, που παρείχε σε ομόφυλα ζευγάρια ίσα δικαιώματα σε όλες τις πολιτικές της Ford (προγράμματα αυτοκινήτων, διεθνής απόσπαση, κλπ.) πολύ πριν τη νομική αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης. Η Ford Pride είναι μία από τις ομάδες πόρων υπαλλήλων της Ford, που περιλαμβάνουν το Disability Support Group (Ομάδα Υποστήριξης Αναπηρίας), το Parental Network (Γονικό Δικτυο) και το Women in Ford (Γυναίκες στη Ford).

Very Gay Raptor

Πέρσι, η Ford χρησιμοποίησε ενστικτωδώς τη φωνή της και την πιο «σκληροτράχηλη ετικέτα» της για να δημιουργήσει το Very Gay Raptor: Mία στάση κατά των online διακρίσεων και μία επίδειξη συμμαχίας προς τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα μετά από ένα υποτιμητικό σχόλιο σε μία ανάρτηση στα social media.

Η απόδοση ενός Ford Ranger Raptor σε αστραφτερό χρυσαφί χρώμα, διακοσμημένο με γραφικά στα χρώματα του ουράνιου τόξου και μία ροζ καρδιά στο πίσω μέρος, είχε τόσο θετική απόκριση στα social media, ώστε η Ford κατασκεύασε δύο πραγματικά Very Gay Raptors στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Ford Ranger Raptor: Με ιπποδύναμη που ξεχωρίζει
Ford Ranger Raptor: Με πλήρως ψηφιακό, σπορτίφ και ακόμα πιο ποιοτικό εσωτερικό
Νέο Ford Ranger Raptor: Ακόμα πιο εντυπωσιακό (+video)