Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση newsMOTO | newsautoCHOICE

ΝΕΑ

Ford: Νέα λειτουργία για τα ηχοσυστήματα της B&O

  • newsautoteam

Η Ford, σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία B&O, παρουσίασαν τη λειτουργία Beosonic, η οποία δίνει σε οδηγό και επιβάτες τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τον ήχο ακριβώς όπως επιθυμούν με ένα μόλις άγγιγμα.

Να ρυθμίσουν τον ήχο βάσει των «θέλω» τους και το προσωπικών τους προτιμήσεων θα έχουν οι οδηγοί και επιβάτες των μοντέλων Ford, χάρη στη νέα λειτουργία Beosonic του ηχοσυστήματος B&Q. 

Η δυνατότητα πλήρης διαμόρφωσης του ήχου βάσει των εκάστοτε προτιμήσεων είναι πολύ σημαντική σήμερα, δεδομένης της έλευσης πολλών υπηρεσιών streaming, των ακουστικών βιβλίων (audiobooks), του ψηφιακού ραδιοφώνου (digital radio) και των podcasts,

Η νέα λειτουργία Beosonic του ηχοσυστήματος B&O στα αυτοκίνητα της Ford επιτρέπει στους οδηγούς και τους επιβάτες να ρυθμίζουν τον ήχο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους με ένα άγγιγμα, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τον δρόμο.

Οι χρήστες απλά επιλέγουν από τις ισοσταθμίσεις “Bright”, “Energetic”, “Relaxed” και “Warm” ή μία ρύθμιση που αποτελεί ένα συνδυασμό στοιχείων άνω του ενός. Επίσης, υπάρχουν πέντε προκαθορισμένες ρυθμίσεις: “Custom”, “Lounge”, “Neutral”, “Party” και “Podcast”.

«Σας αρέσει να ακούτε κλασική μουσική, τις τελευταίες επιτυχίες ή το αγαπημένο σας podcast;  Ό,τι κι αν προτιμάτε, εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μπορείτε να απολαμβάνετε στο μέγιστο βαθμό την αγαπημένη σας επιλογή. Οι οδηγοί ανέκαθεν είχαν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τον ήχο μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά τώρα, με το Beosonic, αυτές οι ρυθμίσεις γίνονται πιο διαισθητικές, αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης και απόλαυσης του ταξιδιού» δήλωσε ο Jan Schroll, connectivity manager, Ford Ευρώπης.

Πώς λειτουργεί

Η λειτουργία B&O Beosonic™ είναι σχεδιασμένη ώστε οι οδηγοί να μπορούν να βρίσκουν εύκολα την ισοστάθμιση ήχου (equaliser) που επιθυμούν, είτε ανάλογα με τη διάθεσή τους ή σε οποιαδήποτε ενδιάμεση παραλλαγή:

– “Bright” – πιο ανάλαφρος και ευδιάκριτος ήχος, πιο μαλακά μπάσα
– “Energetic” – επικέντρωση στο ρυθμό και τα μπάσα, μεγαλύτερο κοντράστ στα φωνητικά
– “Relaxed” – λιγότερα πρίμα και μπάσα, ιδανική ρύθμιση για μουσική υπόκρουση
– “Warm” – κάνει την ηχητική εμπειρία πιο αισθαντική και οικεία

Οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις (pre-sets) επιτρέπουν ταχύτερη πρόσβαση σε συγκεκριμένα mode ακρόασης. Το “Custom” επιστρέφει στην προηγούμενη ρύθμιση του χρήστη, ενώ το “Neutral” επαναφέρει τις ρυθμίσεις στον ήχο αναφοράς της B&O. Το διπλό πάτημα στη λευκή επισήμανση ενεργοποιεί το surround sound mode. Επίσης, οι τελευταίες ρυθμίσεις αποθηκεύονται όταν σβήνετε τον κινητήρα, ακόμα και αν η μπαταρία είναι αποσυνδεδεμένη.

Ο απόλυτος ηχητικός έλεγχος

Για να ρυθμίσουν, δοκιμάσουν και τελειοποιήσουν τον ισοσταθμιστή Beosonic™, οι μηχανικοί ακουστικής της HARMAN χρησιμοποίησαν μία ετερόκλητη playlist 25 τραγουδιών, προκειμένου να αξιολογήσουν και να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά για τα τέσσερα sound moods. Η διαδικασία ρύθμισης (tuning) εμπεριείχε την ακρόαση αυτών των 25 τραγουδιών σε στατικές και σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης, χρησιμοποιώντας τα έμπειρα αυτιά των μηχανικών ακουστικής και προηγμένα όργανα μέτρησης και μικρόφωνα.

Τα B&O Sound Systems που διατίθενται για την οικογένεια οχημάτων Ford είναι μοναδικά σχεδιασμένα και ρυθμισμένα για κάθε μοντέλο. Το Beosonic™ είναι προ-εγκατεστημένο σε επιλεγμένες εκδόσεις των EcoSport, Fiesta, Focus, Kuga και Puma με ηχοσυστήματα B&O.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία online εδώ.

Διαβάστε επίσης:
Έκπτωση και σημαντικά οφέλη για τα μοντέλα της Ford
Το επόμενο σας Ford είναι μόλις μερικά… κλικ μακριά
Αποκτήστε ένα Ford με μηδενικό επιτόκιο

 

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Δημοφιλή στο Protothema.gr