Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Mustang: Τετρακίνητη η επόμενη γενιά;

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford Mustang: Τετρακίνητη η επόμενη γενιά;

ΝΕΑ

Ford Mustang: Τετρακίνητη η επόμενη γενιά;

ΝΕΑ

Έχει θέση στην οικογένεια των Ford Mustang ένα νέο τετρακίνητο μοντέλο; Σύμφωνα με μια νέα εσωτερική έκθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας ένα τέτοιο μοντέλο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Μία νέα πλατφόρμα (από SUV) πάνω στην οποία θα βασιστεί η επόμενη γενιά του muscle car δίνει αυτή τη δυνατότητα, για ένα μοντέλο 4×4.

Η συζήτηση για ένα Mustang με τετρακίνηση δεν είναι κάτι καινούργιο, και παρόλο που δεν απευθύνεται σε όλους τους πελάτες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις σε ορισμένα από τα πιο κρύα μέρη της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, όπου οι οδηγοί αναζητούν την ασφάλεια της κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Σε ερώτηση του site «Ford Authority» σχετικά με την πιθανότητα ενός τετρακίνητου μοντέλου, ο διευθυντής της Ford και υπεύθυνος για τα μοντέλα Mustang, Jim Owens, δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, το αντίπαλο μοντέλο Challenger έχει AWD. Εξετάζουμε διάφορα είδη απόδοσης, αλλά δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε αυτήν τη στιγμή».

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, αυτή η δήλωση από μόνη της δεν σημαίνει τόσα πολλά, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ford έχει επίγνωση της απότομης αύξησης των πωλήσεων του Challenger που έφερε στην Dodge η εισαγωγή μιας έκδοσης τετρακίνησης του muscle car της. Βεβαίως, το Challenger βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Charger, το οποίο έφερε την τετρακίνηση στην κατηγορία.

Το Fox News, δημοσίευσε πρόσφατα μία εσωτερική έκθεση της Ford σύμφωνα με την οποία, το τρέχον Mustang βασίζεται σε μια μοναδική πλατφόρμα, αλλά το μοντέλο της επόμενης γενιάς μπορεί να μοιραστεί μέρος του DNA του με τα μοντέλα SUV της Ford (για ενισχυμένο πλαίσιο και υβριδικό σύστημα). Γνωρίζουμε επίσης ότι το Mustang θα αποκτήσει υβριδικό σύστημα κίνησης, οπότε ίσως θα ήταν λογικό μια τέτοια παραλλαγή να στείλει τη δύναμή της και στους τέσσερις τροχούς.