Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Mustang Cobra Jet: Πανίσχυρο και επετειακό dragster

Ελλάδα 6:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Cobra Jet: Πανίσχυρο και επετειακό dragster

ΝΕΑ

Ford Mustang Cobra Jet: Πανίσχυρο και επετειακό dragster

ΝΕΑ

Την περιορισμένης παραγωγής αγωνιστική Mustang Cobra Jet παρουσίασε η Ford στις Η.Π.Α., γιορτάζοντας έτσι 50 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου ομώνυμου μοντέλου που κυριάρχησε στους αγώνες dragster της εποχής του. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Mustang Cobra Jet δημιουργήθηκε από την ομάδα της Ford Performance Parts με έναν και μοναδικό στόχο: να αποτελέσει την ισχυρότερη και ταχύτερη εργοστασιακή Cobra Jet που βγήκε ποτέ στην παραγωγή. Η Ford κάνει λόγο για ταχύτητα εξόδου στο 400άρι κοντά στα 250 χλμ./ώρα με τον χρόνο να βρίσκεται κοντά στα 8,5 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη επετειακή έκδοση αποτελεί παράλληλα και απάντηση στο Challenger SRT Demon της Dodge των 840 ίππων.

Για τις dragster επιδόσεις της επετειακής Mustang φροντίζει μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού πεντάλιτρου V8 της Ford, με τον κυβισμό του τελευταίου να ανέρχεται για την συγκεκριμένη περίσταση στα 5,2 λίτρα. Φυσικά για να φτάσει η Ford στις απαιτούμενες επιδόσεις έχει προχωρήσει και στην προσθήκη υπερσυμπιεστή της Whipple, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση με στόχο τις καλύτερες εκκινήσεις.

ford_mustang_cobra_jet_640

Advertisement
Advertisement

Η αγωνιστική Cobra Jet θα παραχθεί σε μόλις 68 αντίτυπα που ανταποκρίνονται στο έτος που έκανε το ντεμπούτο του το πρώτο μοντέλο της σειράς (σ.σ. 1968) με τιμή 130.000 δολάρια. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να την παραγγείλει και με τα διάσημα γραφικά της σειράς που βλέπετε στις φωτογραφίες.

ford_mustang_cobra_jet_640-2