Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Μοντέλο… εθελουσίας εξόδου σε Γερμανία και Βρετανία

Ελλάδα 5:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Μοντέλο… εθελουσίας εξόδου σε Γερμανία και Βρετανία

ΝΕΑ

Ford: Μοντέλο… εθελουσίας εξόδου σε Γερμανία και Βρετανία

ΝΕΑ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για χιλιάδες εργαζομένους αναμένεται να ξεκινήσει η Ford σε Γερμανία και Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας σκοπεύει να καταργήσει η Ford στη Γερμανία, ενώ ανάλογες κινήσεις αναδιάρθρωσης αναμένεται να γίνουν και στη Βρετανία.

Η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει ότι θα προσφέρει εθελούσιες εξόδους για εργαζόμενους της τόσο στη Γερμανία, όσο και στη Βρετανία ως μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης των λειτουργιών της στην Ευρώπη που ανακοινώθηκε στις αρχές του χρόνου.

Advertisement
Advertisement

«Μέσα από αυτά τα προγράμματα και άλλες πρωτοβουλίες, η Ford Γερμανίας αναμένει να μειώσει το προσωπικό της πάνω από 5.000, συμπεριλαμβανομένου του προσωρινού προσωπικού», ανέφερε η εταιρεία.

Ο συνολικός αριθμός θέσεων που επηρεάζονται στη Βρετανία μένει να καθοριστεί, ενώ επίσης η Ford ξεκαθάρισε πως είτε θα βελτιωθούν είτε θα τερματιστούν οι λιγότερο κερδοφόρες γραμμές οχημάτων.

Η Ford κατασκευάζει ένα μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων της για την Ευρώπη στη Γερμανία όπου οι υπάλληλοι των εργοστασίων έχουν πολύ υψηλούς μισθούς. Η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να τερματίσει την παραγωγή του συμπαγούς C-Max, καθώς επικεντρώνεται στα κερδοφόρα SUV και στα επαγγελματικά οχήματα.

Advertisement

Η Ford Europe χάνει χρήματα εδώ και χρόνια και η πίεση για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της έχει αυξηθεί από τότε που η αγωνιστική General Motors αύξησε τα κέρδη της, πουλώντας τα ευρωπαϊκά της σήματα Opel και Vauxhall στον γαλλικό όμιλο PSA Group.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ford στοχεύει να επιτύχει περιθώριο λειτουργικού κέρδους στην Ευρώπη που θα αγγίζει το 6%.

Advertisement