Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ford Focus Active Wagon αποκαλύφθηκε (+video)

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Ford Focus Active Wagon αποκαλύφθηκε (+video)

ΝΕΑ

Το Ford Focus Active Wagon αποκαλύφθηκε (+video)

ΝΕΑ

Η οικογένεια Active μεγαλώνει. Γνωρίζαμε ότι η Ford ετοιμάζει ένα Active Wagon με προσανατολισμό εκτός δρόμου. Τώρα η εταιρεία το παρουσίασε και επίσημα. Στην Ελλάδα θα το δούμε τον Ιανουάριο.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Μαζί με το πεντάθυρο Focus Active, το Focus Active Wagon θα προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των επιβατικών αυτοκινήτων της Ford και των SUV της στην Ευρώπη και μόνο σε αυτήν καθώς στην Αμερική θα το δουν μέσω διαδικτύου.

Advertisement
Advertisement

Το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας Active, έχει αυξημένο ύψος και μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το τροποποιημένο πλαίσιο και τα χαρακτηριστικά SUV υπόσχονται βελτιωμένες ικανότητες σε κίνηση εκτός δρόμου.

ACTIVEWAGOΝ2

Σχετικά με το σχεδιασμό, το Focus Active Wagon, μοιάζει με το κανονικό μοντέλο station και διαφοροποιείτε από: Το μεγαλύτερο ύψος στο έδαφος (+30 χιλ εμπρός και +34χιλ πίσω) από το standard Focus, τους μοναδικούς (για αυτό) προφυλακτήρες και μπροστινή μάσκα και τις ράγες οροφής. Άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά, που άλλαξαν για να δείχνει το Wagon Focus περισσότερο Active είναι: Οι ποδιές και οι μοναδικές (για το μοντέλο) ζάντες αλουμινίου.

Advertisement

ACTIVEWAGOΝ1

Όπως και στο Focus Active, το εσωτερικό διαθέτει καθίσματα και επενδύσεις από ύφασμα  υψηλής αντοχής, που είναι διακοσμημένα με μπλε ραφές, δερμάτινο τιμόνι και μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και κρυφό φωτισμό στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών. Τα διακριτικά «Active» και τα πατάκια με μπλε ραφές ολοκληρώνουν αλλαγές σε σύγκριση με τα κανονικά μοντέλα Focus.

Advertisement

Τα μοντέλα Focus Active διαθέτουν τροποποιημένο (ενισχυμένο στα σημεία) πλαίσιο και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση (SLA),με νέα αμορτισέρ, ελατήρια και ράβδους στρέψης. Εμπρός η αρχιτεκτονική της ανάρτησης δεν αλλάζει σε σχέση με τα απλά Focus, όμως έχουν αλλάξει οι διαδρομές και η γεωμετρία της. Η Ford λέει ότι το σύστημα SLA προσφέρει «μια επιθυμητή ισορροπία στο set up της εμπρός και πίσω ανάρτησης, για να αντιμετωπίζει καλύτερα μικρές και μεγάλες ανωμαλίες».

ACTIVEWAGOΝ4

Επιπλέον, εκτός από τις λειτουργίες της κανονικής, sport και οικολογικής οδήγησης των Focus, τα μοντέλα Active έχουν επιπλέον τις λειτουργίες: Slippery και Trail για καλύτερη πρόσφυση στη λάσπη, το χιόνι, τον πάγο και την άμμο.

Advertisement

Η σειρά κινητήρων για το Ford Focus Active Wagon περιλαμβάνει δύο βενζινοκινητήρες τρικύλινδρων EcoBoost και δύο τετρακύλινδρους turbo diesel EcoBlue. Η βενζινοκίνητη σειρά αποτελείται από ένα μοτέρ 1.050 κ.εκ. (125 ίππων) και έναν κινητήρα 1.500 κ.εκ. 150 ίππων. Οι fun των Diesel μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός κινητήρα 1500 κ.εκ. (120 ίππων) και 2000 κ.εκ. 150 ίππων.

ACTIVEWAGOΝ3

Η πιο οικονομική παραλλαγή είναι το EcoBlue 1,5 λίτρων με μέση κατανάλωση καυσίμου 3,5 λίτρα / 100 χλμ. Και 93 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Υπάρχουν δύο επιλογές μετάδοσης: χειροκίνητη έξι ταχυτήτων και αυτόματη οκτώ ταχύτητες. Ωστόσο,τετρακίνητο μοντέλο δεν είναι διαθέσιμη. Τα δύο μοντέλα Focus Active είναι πλέον διαθέσιμα στην Ευρώπη στην Ελλάδα θα το δούμε στην αρχή του νέου χρόνου.