Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Coupe hot rod με 963 άλογα

Ελλάδα 15:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Coupe hot rod με 963 άλογα

ΝΕΑ

Ford Coupe hot rod με 963 άλογα

ΝΕΑ

Η τρέλα των Αμερικάνων δεν έχει τέλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ford Coupe του 1932, στο οποίο έχει τοποθετηθεί κινητήρας από Ferrari 308, ο οποίος με την βοήθεια δύο turbo, εκτινάσσει την ισχύ στους 963 ίππους.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η μόδα των hot rod έχουν το δικό τους φανατικό κοινό στις ΗΠΑ, γεγονός που συχνά-πυκνά εκμεταλλεύονται διάφοροι ανεξάρτητοι βελτιωτές, παρουσιάζοντας εξωπραγματικά μοντέλα.

1932-ford-chariatis-640 a

Ένα από τα τελευταία και αρκετά «ασυνήθιστα» δημιουργήματα είναι το Ford Coupe του 1932, το οποίο διαθέτει τον 3,0 λίτρων V8 κινητήρα της Ferrari 308 και της Lancia Thema 8.32, με απόδοση 255 ίππων. Οι άνθρωποι πίσω από το συγκεκριμένο project αποφάσισαν να δώσουν έναν ακόμα πιο ιδιαίτερο τόνο στην κατασκευή τους, τοποθετώντας ένα ζευγάρι turbo, με αποτέλεσμα η ισχύς να έχει φτάσει στον εξωφρενικό αριθμό των 963 PS.

Advertisement

1932-ford-chariatis-640 b

Αλλά οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Επιπλέον, το «Fordrrari» διαθέτει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων της Tremec με αγωνιστικών προδιαγραφών συμπλέκτη, αναβαθμισμένα φρένα, αμορτισέρ της KW και slicκ ελαστικά, τοποθετημένα σε custom ζάντες 18 ιντσών. Το όλο πακέτο  ολοκληρώνεται με τα απαραίτητα αυτοκόλλητα της Ferrari και το βαμμένο σε κόκκινο χρώμα Vintage Flatz αμάξωμα.

Advertisement

Για τον όποιο ενδιαφερόμενο, το συγκεκριμένο hot rod βρίσκεται προς πώληση στην έκθεση MP Classics World του Λος Άντζελες, με την τιμή του να αγγίζει τα 213.000 ευρώ.