Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Mondeo

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Mondeo

ΝΕΑ

Ford: Αποκάλυψη για το ανανεωμένο Mondeo

ΝΕΑ

Πιστή στο ραντεβού της η Ford προχώρησε στην αποκάλυψη του ανανεωμένου Mondeo η οποία πραγματοποιήθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες, όπου έγινε και η παρουσίαση της πρώτης υβριδικής station wagon έκδοσης του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αρκετές είναι οι αλλαγές που βλέπουμε στο ανανεωμένο Ford Mondeo τόσο αισθητικά, όσο και τους τομείς των μηχανικών συνόλων αλλά και τις τεχνολογίας που αφορά στην ασφάλεια αλλά και την άνεση των επιβατών.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι αλλαγές στο αμάξωμα του Mondeo παρατηρούνται κυρίως στο εμπρός μέρος με την τραπεζοειδή γρίλια να παρουσιάζεται ανανεωμένη αλλά και διαφορετική ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση. Το ίδιο ισχύει και για την μεγάλη γρίλια που βρίσκεται χαμηλότερα στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ από το σχεδιαστήριο πέρασαν τα LED φώτα ημέρας αλλά και οι προβολείς ομίχλης, με το καπό να έχει αποκτήσει πιο δυναμικές γραμμές. Τα πίσω φωτιστικά σώματα παρουσιάζονται επίσης ανανεωμένα σε σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

Στις επιλογές των ενδιαφερόμενων έχουν προστεθεί πλέον νέας σχεδίασης ζάντες στις 17, 18 αλλά και 19 ίντσες αλλά και τρία νέα χρώματα.

Advertisement

Οι αλλαγές προχωρούν και στο εσωτερικό, αν και πιο περιορισμένες με την Ford να έχει προσθέσει νέα χερούλια στις πόρτες και νέες επενδύσεις αλλά και νέα διακοσμητικά για τις εκδόσεις ST-Line και Vignale. Για τα μοντέλα που θα εξοπλίζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων βλέπουμε παράλληλα και ένα νέο πιεζοπεριστροφικό χειριστήριο στο κέντρο της κονσόλας που συνοδεύεται από μία θύρα USB. H Ford κάνει παράλληλα λόγο και για βελτίωση στην ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού του Mondeo, στην περιοχή της κεντρική κονσόλας αλλά και του πίνακα πληροφοριών που προσθέτουν έναν premium αέρα στην καμπίνα.

Advertisement

Στα των κινητήρων η υβριδική έκδοση αποδίδει συνδυαστικά 187 ίππους χάρη στον κινητήρα βενζίνης των δύο λίτρων που φέρει και λειτουργεί στον κύκλο Atkinson αλλά και στον ηλεκτροκινητήρα που συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 1,4 kWh και μπορεί να κινήσει το Mondeo χωρίς την βοήθεια του συμβατικού μοτέρ. Η αυτόματη μετάδοση του συστήματος, σύμφωνα με την Ford, προσομοιώνει τη λειτουργία ενός CVT κιβωτίου, ενώ υπάρχει και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Το υβριδικό Mondeo στην station wagon έκδοσή του προσφέρει 403 λίτρα χώρο για τις αποσκευές που μπορεί να φτάσει μέχρι κι τα 1.508 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Advertisement

Ο EcoBoost των 1,5 λίτρων και 165 ίππων συνεχίζει φυσικά να αποτελεί επιλογή μεταξύ των διαθέσιμων μηχανικών συνόλων.

Ο προηγμένος πετρελαιοκινητήρας EcoBlue των δύο λίτρων προσφέρεται τώρα για πρώτη φορά και για το Mondeo σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με 120, 150 και 190 ίππους. Η πρωτη έκδοση συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ενώ οι άλλες δύο μπορούν να συνδυαστούν και με το νέο αυτόματο 8τάχυτο που προσαρμόζει τη λειτουργία του ανάλογα με τις συνθήκες κι για ιδιαίτερα ομαλές αλλαγές. Διαθέσιμη προαιρετικά και η τετρακίνηση για τα δίλιτρα.

Στον τομέα της τεχνολογίας το ανανεωμένο Mondeo φέρει ένα νέο σύστημα που εκμεταλλεύεται την θερμότητα των καυσαερίων για να ζεστάνει πιο γρήγορα την καμπίνα των επιβατών αλλά και το ανανεωμένο Adaptive Cruise Control το οποίο φέρει και Stop & Go που κάνει ακόμη πιο εύκολη την κίνηση στην πόλη αλλά και στον αυτοκινητόδρομο.