Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fisker με 40.000€ το 2021

Ελλάδα 20:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fisker με 40.000€ το 2021

ΝΕΑ

Fisker με 40.000€ το 2021

ΝΕΑ

Στόχος της Fisker είναι να προσφέρει στην παγκόσμια αγορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με κόστος κάτω από 40.000€ μέχρι το 2021, κάτι που θα την φέρει «απέναντι» από τους σημαντικούς «παίκτες» της μαζικής παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Henrik Fisker αποκάλυψε τις προθέσεις της εταιρείας και τα μελλοντικά της σχέδια, μεταξύ των οποίων είναι και η ευρεία παραγωγή ηλεκτρικού sedan αυτοκινήτου με κόστος κάτω από 40.000€ που θα διατεθεί σε όλες τις αγορές του κόσμου. Το μοντέλο που θα παράγεται στις ΗΠΑ αλλά θα διατίθεται παγκοσμίως, θα φέρει τη Fisker «αντιμέτωπη» με τους πιο μεγάλους «παίκτες» της αγοράς των ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, η εταιρεία αναζητά το εργοστάσιο στο οποίο θα μπορεί να βασίσει την παραγωγή του μοντέλου, με τα δύο της GM που έχουν ανακοινωθεί πως θα κλείσουν στο τέλος του 2019 (στο Οχάιο και στο Μίτσιγκαν) να είναι ψηλά στη λίστα των υπό διερεύνηση χώρων. Το όραμά του για τη Fisker που σήμερα μετράει λιγότερους από 100 εργαζόμενους, είναι να μεγαλώσει αρκετά μέσα στα επόμενα χρόνια και να έχει μόνο στο Τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας περίπου 500 εργαζόμενους. Ο Henrik Fisker που έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος στα σχεδιαστικά τμήματα των ΒΜW και Aston Martin, θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του για τη διάθεση ενός πραγματικά ρηξικέλευθου ηλεκτρικού οχήματος με προσιτό κόστος, που θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ολόκληρης γκάμας μοντέλων στη συνέχεια.