Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φινλανδικό ηλεκτρικό supercar με 1.359 άλογα!

Ελλάδα 20:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φινλανδικό ηλεκτρικό supercar με 1.359 άλογα!

ΝΕΑ

Φινλανδικό ηλεκτρικό supercar με 1.359 άλογα!

ΝΕΑ

Η Toroidion είναι μία εταιρία από την Φινλανδία και σε εκδήλωση στο Μονακό παρουσίασε το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βλέπετε στην οθόνη σας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το εν λόγω αυτοκίνητο ονομάζεται 1MW και πρόκειται για ένα πρωτότυπο του οποίου η ονομασία δικαιολογείται από την ίδια του την ισχύ (1.000 kW αντιστοιχούν στα περίπου 1.359 άλογα που αποδίδει το αυτοκίνητο). Το 1MW διαθέτει τέσσερις συνολικά ηλεκτροκινητήρες, δηλ. από έναν σε κάθε τροχό και σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρίας Pasi Pennanen στον εμπρός άξονα υπάρχει ένα ζεύγος συνολικής ισχύος 543 PS και πίσω ένα ζεύγος με 816 PS.

Advertisement
Advertisement

Οι Φινλανδοί δεν έχουν δώσει περαιτέρω καμία πληροφορία, πέραν του ότι μπορούν να υπάρξουν εκδοχές με μικρότερη ισχύ και πως οι μπαταρίες μπορούν εύκολα να αλλάζουν π.χ. στο γκαράζ ενός σπιτιού με άλλες πλήρως φορτισμένες. Σχεδιαστικά, πάντως, το 1MW δεν έχει να ζηλέψει κάτι από ένα σπορ μοντέλο με το εμπρός χαμηλωμένο μέρος και τους στρόγγυλους προβολείς να δημιουργούν ένα ελκυστικό σύνολο, δίχως να απουσιάζουν και οι πόρτες που ανοίγουν κατακόρυφα προσδίδοντας ένα ρετρό ύφος.