Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat Tipo: Προσιτό είναι. Aσφαλές είναι;

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fiat Tipo: Προσιτό είναι. Aσφαλές είναι;

ΝΕΑ

Fiat Tipo: Προσιτό είναι. Aσφαλές είναι;

ΝΕΑ

Με το Tipo η Fiat επέστρεψε στην κατηγορία των οικογενειακών μοντέλων, παρουσιάζοντας ένα προσιτό αυτοκίνητο με τρία μάλιστα αμαξώματα: sedan, hatchback, station wagon. Το ιταλικό μικρομεσαίο πέρασε από τα αυστηρά τεστ του Euro NCAP, ο οποίος απεφάνθη: 3 αστέρια με το βασικό εξοπλισμό, 4 αστέρια με το προαιρετικό πακέτο ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Θυμίζουμε ότι από φέτος το πρωτόκολλο του ανεξάρτητου οργανισμού προβλέπει διπλή δοκιμή: μία με το στάνταρ εξοπλισμό και μία (εφόσον το επιθυμεί ο κατασκευαστής) με προαιρετικό εξοπλισμό, αρκεί να προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις και να είναι διαθέσιμος σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του Euro NCAP είναι να διαπιστώνουν οι καταναλωτές τη χρησιμότητα του εξοπλισμού ασφαλείας, ώστε να τον επιλέγουν όταν παραγγέλνουν το νέο τους αυτοκίνητο. Στην περίπτωση του Fiat Tipo περιλαμβάνει σύστημα αυτόνομης πέδησης για αποφυγή συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα.

Η βασική έκδοση του Tipo βαθμολογήθηκε με 82% στην προστασία ενηλίκων επιβατών, 60% στην προστασία παιδιών, 62% σε αυτή των πεζών και μόλις 25% στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Με το προαιρετικό πακέτο το ποσοστό στην τελευταία κατηγορία ανέβηκε στο 57%, χαρίζοντας στο μοντέλο της Fiat και τέταρτο αστέρι.

Advertisement
Advertisement

fiat-tipo-euro-ncap-test-2