Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Fiat Fullback «κέρδισε» τους Γάλλους

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Fiat Fullback «κέρδισε» τους Γάλλους

ΝΕΑ

To Fiat Fullback «κέρδισε» τους Γάλλους

ΝΕΑ

Το νέο Fiat Professional Fullback ψηφίστηκε «Pick up της Χρονιάς 2017» στον διαγωνισμό του γαλλικού περιοδικού «4×4 Magazine» (Editions Larivière). Το βραβείο αυτό προήλθε από το 19% των συνολικών ψήφων των αναγνωστών μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού (www.4x4mag.com).

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (facebook.com/seitanf1)

Το μοντέλο αποτελεί το σύμβολο της νέας γκάμας της Fiat Professional, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ιταλούς να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια εντελώς νέα κατηγορία. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η σημαντική θέση που κατέχουν τα pick up στην περιοχή της EMEA, αποτελώντας το 22% ολόκληρης της αγοράς των επαγγελματικών οχημάτων. Ενώ ο μέσος όρος των πωλήσεων στην Ευρώπη είναι κοντά στο 6% και συνεχώς ανεβαίνει, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή το ποσοστό αυτό αγγίζει το εκπληκτικό 70%.

Σύμφωνα με τους αναγνώστες, η επιλογή του Fullback ήρθε βάσει της ικανότητα φόρτωσης που ανέρχεται στον έναν τόνο και την ελκτική δύναμη που υπερβαίνει τους τρεις τόνους. Ανάμεσα στα ατού του μπορούμε να συμπεριλάβουμε τις γενικότερες διαστάσεις, τη γκάμα κινητήρων, την απαιτούμενη τετρακίνηση, την ανάρτηση (με εξελιγμένη αρχιτεκτονική με διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτική δοκό στον μπροστινό άξονα, ενώ ο άκαμπτος πίσω άξονας έχει ελλειπτικά φύλλα σούστας για να μεγιστοποιήσει την αξιοπιστία και τη στιβαρότητα του οχήματος) και τη γενικότερη ευελιξία που το καθιστούν μία ενδιαφέρουσα επιλογή. Και φυσικά, τηρουμένων των αναλογιών, κουβαλά και τη γνώριμη, ιταλική αισθητική.

Advertisement
Advertisement

Το Fullback εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,4 λίτρων που αποδίδει 150hp (113kW) και 380 Nm ή 180hp (133kW) και 430 Nm. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι (6) σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο πέντε (5) σχέσεων.

Τέλος, αποτελεί και το επίσημο αυτοκίνητο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Motocross MXGP. Η Fiat Professional είναι Επίσημος Χορηγός του Πρωταθλήματος και Χορηγός Τίτλου στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο, στην Ιταλία και στη Μεγάλη Βρετανία το 2016. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί το “σπίτι” του οχτώ-φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Tony Cairoli, ο οποίος θα έχει ως χορηγό τη Fiat Professional μέχρι το 2018, ενώ παράλληλα έχει δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια της χορηγίας το νέο pick up Fullback.