Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat 600: Το δίλημμα

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Fiat 600: Το δίλημμα

ΝΕΑ

Fiat 600: Το δίλημμα

ΝΕΑ

Με το Fiat 500 να έχει σπάσει όλα τα κοντέρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμπορικά αλλά και σε επίπεδο υποσυνείδητης απήχησης στο κοινό, η ιταλική εταιρία έχει ακόμη να διαχειριστεί το σχεδιαστικό «τέκνο» του επιτυχημένου σχεδιαστή David Obendorfer, κοντά ένα χρόνο μετά.

Advertisement
Advertisement

Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Ο τελευταίος αποτύπωσε με μπόλικο ρεαλισμό το νέο 600αράκι το οποίο εμφανίζεται τόσο ιδιαίτερο, όσο και εταιρικά ταυτισμένο.

Κοινώς της άναψε φωτιές… Το 3D μοντέλο φαίνεται σαν μια σύγχρονη αναδρομή με τη μορφή αναβίωσης στο αυθεντικό 600 το οποίο μεσουρανούσε τις δεκαετίες του 50 και του 60.

Advertisement
Advertisement

Σαφώς και ο εκμοντερνισμός γίνεται ορατός δια γυμνού οφθαλμού, με καλύτερη απόδειξη τις διαστάσεις και συγκεκριμένα το μήκος που τείνει να αγγίξει πια τα τέσσερα μέτρα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Fiat μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί αν το 600 θα πρέπει να είναι το επόμενο Punto, ή αν θα αποτελέσει την μεγαλύτερη εναλλακτική πρόταση του πολυφορεμένου 500.

Δύσκολη η απόφαση, από όποια πλευρά και να το δει κανείς, δεδομένου του γεγονότος πως η ιδέα του 127 που είδαμε πριν από μήνες δυστυχώς δεν προχώρησε τελικά. Πάντως είναι γεγονός, πως οι αναβιώσεις φέρνουν την (εμπορική) Άνοιξη.