Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φέρτε πίσω το 3θυρο Suzuki Swift

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φέρτε πίσω το 3θυρο Suzuki Swift

ΝΕΑ

Φέρτε πίσω το 3θυρο Suzuki Swift

ΝΕΑ

Κάτι τέτοιο πρέπει να σκεφτόταν ο σχεδιαστής που φαντάστηκε την 3θυρη έκδοση του δημοφιλέστατου supermini της Suzuki.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki για το 2024 προχώρησε σε μια μεγάλη αισθητική αναβάθμιση του Swift φέρνοντας έναν αέρα εκμοντερνισμού στο δημοφιλέστατο αυτοκίνητό της. Οι περισσότεροι φίλοι του Swift ωστόσο παρατήρησαν αμέσως ότι το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο μόνο στην 5θυρη έκδοση, με την Suzuki να αποφεύγει, τουλάχιστο για την ώρα, να φέρει στο προσκήνιο μια 3θυρη έκδοση.

Ένας σχεδιαστής από την Ουγγαρία, φίλος του Suzuki Swift, αφού γκρίνιαξε με την επιλογή των Ιαπώνων, αποφάσισε να σχεδιάσει εκείνος την 3θυρη έκδοση. Ο X-Tomi Desing πήρε το καινούριο Swift του 2024 και μικραίνοντάς το ελάχιστα δημιούργησε αυτό που θα μπορούσε εύκολα να είναι το επόμενο 3θυρο Swift.

Advertisement
Advertisement

Το supermini έχει την ίδια μάσκα εμπρός και τα ίδια φωτιστικά σώματα πίσω, μόνο που το μήκος του έχει μικρύνει και η πόρτα οδηγού και συνοδηγού καταλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι στα πλευρά του αυτοκινήτου. Μάλιστα, η χαρακτηριστική γωνία που κάνει το σημείο που ενώνει το τζάμι πίσω με την πόρτα του πορτμπαγκάζ είναι σαφώς πιο έντονη στο σχέδιο του 3θυρου μοντέλου.

Η Suzuki πάντως ακόμα και στην έκδοση Sport του Swift απέφυγε να το κάνει 3θυρο. Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση των Ιαπώνων είναι δικαιολογημένη καθώς τις τελευταίες δεκαετίες τα 3θυρα supermini σχεδόν έχουν εκλείψει. Το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία που αντιστέκεται είναι το Toyota Yaris, ενώ μπορεί να βρει κανείς τα πιο κλασικά Mini Cooper και Fiat 500 που είναι μέρος της κουλτούρας τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Μάρτιο στην Ελλάδα το νέο Suzuki Swift!
Το Suzuki Jimny είναι ιδανικό και ως εκχιονιστικό!
Συνεχίζει να καλπάζει η αγορά του αυτοκινήτου

Advertisement