Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: στη Γενεύη η νέα 458 Italia με υπογραφή Marchionne

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: στη Γενεύη η νέα 458 Italia με υπογραφή Marchionne

ΝΕΑ

Ferrari: στη Γενεύη η νέα 458 Italia με υπογραφή Marchionne

ΝΕΑ

Οι πληροφορίες μας για την πρεμιέρα της νέας 458 Italia, με νέο διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, επιβεβαιώνονται και από το βρετανικό Autocar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει, η Ferrari περνά για τα καλά στην turbo εποχή με τις ευλογίες και του νέου της προέδρου, του Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο οποίος θα παρουσιάσει τον Μάρτιο στη Γενεύη τη νέα 458 Italia (η οποία το πιο πιθανό είναι πως θα έχει διαφορετική ονομασία, για την ώρα η κωδική της είναι 142Μ). Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, ο νέος turbo V8 θα προέρχεται από την California, αλλά θα έχει ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Για παράδειγμα, ο V8 της 458 Italia θα έχει ξηρό -και όχι υγρό- κάρτερ για χαμηλότερο κέντρο βάρους, ενώ η χωρητικότητα του θα διατηρηθεί κάτω από τα 4,0lt (το τωρινό μοτέρ της 458 Italia είναι στα 4,5lt) ώστε να μην υπάρχουν υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις, όπως ισχύει σε διάφορες χώρες, ακόμη και στην Κίνα (εκεί πουλάει σαν ζεστό ψωμί η Ferrari). Επίσης, το όριο του κινητήρα θα πρέπει να είναι κάπου στις 8.000 rpm και για αυτό οι μηχανικοί θα επιλέξουν υπερτετράγωνη γεωμετρία, όπου η διάμετρος του κυλίνδρου θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη διαδρομή του εμβόλου.

Advertisement
Advertisement

Η νέα 458 Italia βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και η απόδοση του νέου μοτέρ θα είναι κοντά στους 670 PS με σχέση συμπίεσης περίπου στο 12:1 (λίγο παραπάνω από την αντίστοιχη της McLaren 650S). Μεγάλη βαρύτητα θα δώσουν οι Ιταλοί στην μετάδοση και στην ενίσχυση του διπλόδισκου 7-τάχυτο κιβωτίου της Getrag, λόγω της πιο “ωμής” και μεγαλύτερης ροπής του turbo μοτέρ. Περισσότερα, προσεχώς!