Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ferrari προχωρά πιο βαθιά προς τον εξηλεκτρισμό της

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ferrari προχωρά πιο βαθιά προς τον εξηλεκτρισμό της

ΝΕΑ

H Ferrari προχωρά πιο βαθιά προς τον εξηλεκτρισμό της

ΝΕΑ

Η ιταλική εταιρεία από το Μαρανέλο έκλεισε επίσημα συμφωνία με τον κατασκευαστή μπαταριών, SK On, στο πλαίσιο της περαιτέρω εξέλιξης για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari είναι μία από τις διασημότερες μάρκες του πλανήτη και μία από αυτές που άργησαν πολύ να αποδεχθούν τη νέα τάξη πραγμάτων. Για ευνόητους λόγους, οι Ιταλοί δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά πλέον βρίσκονται προ των πυλών.

Πριν από μια πενταετία η Ferrari είχε αποκαλύψει το πρώτο της εξηλεκτρισμένο μοντέλο, την plug-in υβριδική SF90 Stradale. Η μπαταρία του hypercar είναι της SK On, καθώς η κορεατική εταιρεία παρέχει χρόνια τώρα μπαταρίες στους Ιταλούς, αλλά δεν ήταν επίσημος συνεργάτης.

Πλέον, με το μνημόνιο κατανόησης (προσύμφωνο) που υπέγραψαν, η SK On θα αποτελέσει επίσημα τον πάροχο μπαταριών της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποκάλυψαν οι Κορεάτες, θα συνεργαστούν με την ιταλική εταιρεία ώστε να μοιραστούν μεταξύ τους την τεχνογνωσία, στο πλαίσιο της εξέλιξης μπαταριών τελευταίας γενιάς.

Ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna έχει δεσμευτεί να βάλει τη μάρκα από το Μαρανέλο στην ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα, όπως ήδη γνωρίζουμε, σκοπεύουν να αποκαλύψουν το πρώτο τους αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο προς το τέλος του 2025.

Υπενθυμίζουμε, ότι η Ferrari χτίζει νέο εργοστάσιο στη βόρεια Ιταλία που θα ασχολείται αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αναμένεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Ιούνιο, που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα στάδια εξέλιξης του ηλεκτρικού πρωτότυπου θα διεκπεραιωθούν εκεί.