Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Πόσα κερδίζει από κάθε μοντέλο;

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Πόσα κερδίζει από κάθε μοντέλο;

ΝΕΑ

Ferrari: Πόσα κερδίζει από κάθε μοντέλο;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ η Ferrari βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κατασκευαστών αυτοκινήτων που αφορά τα καθαρά κέρδη ανά πωληθέν μοντέλο, ενώ τελευταίες στον μακρύ κατάλογο βρίσκονται οι Bentley και Tesla.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας το περιθώριο κέρδους ανά μοντέλο της εταιρείας από το Μαρανέλο είναι 69.000€, βάση των στοιχείων για το πρώτο εξάμηνο του 2018. Για να καταλάβετε την διαφορά, η Jaguar Land Rover έχει περιθώριο κέρδους μόλις 800€. Για τις σημαντικότερες εκ των Γερμανικών εταιρειών όπως είναι οι Mercedes-Benz, BMW και Audi, το καθαρό κέρδος φτάνει τα 3.000€, ενώ αντίθετα η Porsche παρουσιάζει καθαρό κέρδος 17.000€ ανά μοντέλο, ενώ αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι τα σtελέχη της Tesla και της Bentley.

industry-study-ferrari-profits-69000-euros-per-vehicle-on-average_4-chariatis-530

Για τη μεν αμερικάνικη μπράντα, η ζημία σε κάθε πωληθέν μοντέλο είναι 11.000€, ενώ ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση της φίρμας από το Crewe, η οποία χάνει σε κάθε της μοντέλο το ποσό των 17.000€, που αντιστοιχεί στο κόστος αγοράς ενός νέου VW Polo. Σε ότι αφορά τη Maserati, το καθαρό κέρδος ανέρχεται στα 5.000€, ενώ από τη λίστα απουσιάζουν εταιρείες όπως η Rolls-Royce, η Lamborghini, αλλά και η McLaren, καθώς δεν ανακοινώνουν τα οικονομικά τους στοιχεία.

Advertisement

industry-study-ferrari-profits-69000-euros-per-vehicle-on-average_3-chariatis-640