Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Η διάδοχος της LaFerrari στην πίστα, χωρίς καμουφλάζ (video)

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Η διάδοχος της LaFerrari στην πίστα, χωρίς καμουφλάζ (video)

ΝΕΑ

Ferrari: Η διάδοχος της LaFerrari στην πίστα, χωρίς καμουφλάζ (video)

ΝΕΑ

Η μάρκα από το Μαρανέλο ετοιμάζει τον αντικαταστάτη της LaFerrari, ο οποίος θα κινείται από έναν… εξηλεκτρισμένο V12.

Advertisement
Advertisement

«Ναι, εργαζόμαστε πάνω στην ανάπτυξη του νέου hypercar, το οποίο θα παρουσιαστεί μετά το 2022». Πρόκειται για τα λόγια του επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της Ferrari, Enrico Galliera, που επιβεβαιώνουν πως θα συστηθούμε με ένα νέο συναρπαστικό μοντέλο. Και όχι για… οποιοδήποτε, αλλά το διάδοχο της LaFerrari.

Σήμερα, έφτασε η ώρα να πάρουμε μια γεύση για το νέο hypercar της εταιρείας από το Μαρανέλο, το οποίο… πιάστηκε στα δίχτυα συναδέλφων μας, ενόσω υποβαλλόταν σε δοκιμές στην ιδιωτική πίστα της ιταλικής εταιρείας, Fiorano Circuit. Αυτό, ωστόσο, που κάνει εντύπωση είναι πως το αυτοκίνητο δεν είχε ίχνος καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

Με μια πρώτη ματιά παραπέμπει σε LaFerrari, οι πιο προσεχτικοί ωστόσο θα διακρίνουν κάποιες διαφοροποιημένες λεπτομέρειες. Ειδικότερα, εντοπίζουμε πιο μικρούς αεραγωγούς στο καπό και τα πλευρά, ανασχεδιασμένο κάλυμμα για τον κινητήρα και αναθεωρημένους προφυλακτήρες.   

Η μείωση του αριθμού αλλά και της έκτασης των αεραγωγών, όπως και ο “ασθενικός” ήχος μαρτυρούν πως το μοντέλο θα φορά ένα εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο, με πρωταγωνιστή έναν V12 – πιθανότατα – των 6,5 λίτρων (όπως στη 812 GTS). Θεωρείται, βέβαια, απίθανο να φέρει Plug-in υβριδική υπόσταση, καθώς το άθροισμα της μπαταρίας, των ηλεκτροκινητήρων και του 12κύλινδρου μοτέρ θα καθιστούσε το μοντέλο… υπέρβαρο.

Διευκρινίζεται πως το μοντέλο βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο (κοινώς ως “mule”) και επομένως προβάλλει δύσκολο να είναι αυτή η τελική μορφή του.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, τέλος, που θα δείτε παρακάτω, κάνει την εμφάνισή του και ένα άλλο μοντέλο της Ferrari, ντυμένο με καμουφλάζ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, πρόκειται για τη δεύτερη Plug-in υβριδική Ferrari μετά την SF90, που θα «φορά» έναν V6 twin-turbo των 590 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα των 110 PS. Συνδυαστικά θα παράγονται 710 άλογα και 770 Nm ροπής, ενώ το μοντέλο θα είναι ο διάδοχος της F8 Tributo.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
O Vettel έγραψε τραγούδι για να αποχαιρετήσει τη Ferrari (vid)
Όταν ήθελε η Red Bull τον Vettel ήταν αργά…
H πρώτη μέρα του Vettel στην Aston Martin (video)

 

Advertisement