Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FCA – UAW: Συμφωνία για 4ετή σύμβαση εργασίας

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FCA – UAW: Συμφωνία για 4ετή σύμβαση εργασίας

ΝΕΑ

FCA – UAW: Συμφωνία για 4ετή σύμβαση εργασίας

ΝΕΑ

Η συμφωνία της αυτοκινητοβιομηχανίας με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία δίνει ώθηση στην συγχώνευση με τον όμιλο PSA.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και το αμερικανικό Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αυτοκινητοβιομηχανία (UAW) ανακοίνωσαν συμφωνία για τετραετή σύμβαση εργασίας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, που δίνει ώθηση στη συγχώνευση της ιταλο- αμερικανικής εταιρείας με τον γαλλικό όμιλο PSA. H FCA και ο PSA , ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο 2019 μια προγραμματισμένη συγχώνευση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο. Η προκαταρκτική συμφωνία με τη Fiat Chrysler, η οποία υπόκειται σε επικύρωση από τα μέλη του συνδικάτου, ακολουθεί τις συμβάσεις που έχει ήδη συνάψει η UAW με τις Ford και τη General Motors (GM). Η συμφωνία με την GM ακολούθησε μια απεργία 40 ημερών στις ΗΠΑ και κόστισε στην εταιρεία σχεδόν 3 δισεκ. δολάρια.

Το Συνδικάτο ανακοίνωσε ότι η σύμβαση με τη FCA περιελάμβανε τη δέσμευση της να επενδύσει 9 δισ. δολάρια, δημιουργώντας 7.900 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της τετραετούς σύμβασης. Από τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, θα επενδυθούν σε πέντε εργοστάσια και θα δημιουργήσουν 6.500 θέσεις εργασίας. Οι λεπτομερείς όροι της προσωρινής συμφωνίας δεν γνωστοί αλλά αναμένεται να αντικατοπτρίζουν αυτούς που προκύπτουν από τις νέες συμβάσεις με την GM και τη Ford, καθώς η UAW χρησιμοποιεί συνήθως την πρώτη διαπραγμάτευση ως πρότυπο για τους άλλους.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται βαριά πρόστιμα στις «μετατροπές» αυτοκινήτων & δικύκλων!

Επιβεβαίωση newsauto: Τελειώνουν τα τεκμήρια και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα ΙΧ

Advertisement

Ορδές από «σαπάκια» στα τελωνεία της χώρας!