Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

FCA: Επένδυση-μαμούθ 4,5 δισ. δολάρια στην Jeep

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

FCA: Επένδυση-μαμούθ 4,5 δισ. δολάρια στην Jeep

ΝΕΑ

FCA: Επένδυση-μαμούθ 4,5 δισ. δολάρια στην Jeep

ΝΕΑ

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε εργοστάσια στις ΗΠΑ για να κατασκευάσει νέα μοντέλα Jeep.

Advertisement
Advertisement

Επένδυση-μαμούθ ανακοίνωσε η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) για να ενισχύσει την Jeep και να μπορέσει να ανταγωνιστεί αποτελεσματικότερα τις αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες στην κατηγορία των SUV και crossover η οποία κυριαρχείται από τις GM και Ford στις ΗΠΑ.

Μέσω της επένδυσης 4,5 δισ. δολαρίων θα δημιουργηθούν 6.500 θέσεις εργασίας σε αντίθεση με την GM η οποία ανακοίνωσε πως θα υπολειτουργούν πέντε εργοστάσια στη Βόρεια Αμερική και ίσως οδηγηθούν σε λουκέτο.

Advertisement
Advertisement

Πάντως τα σχέδια της FCA περιλαμβάνουν τη μετατροπή μιας μονάδας παραγωγής κινητήρων στο Ντιτρόιτ σε μονάδα συναρμολόγησης.

Οι κινήσεις έρχονται επίσης σε μια εποχή που η αμερικανική αγορά φαίνεται πως θα καταγράψει πτωτική πορεία και οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σε όλο τον κλάδο θα ανέλθουν πλησίον των αποτελεσμάτων του 2018.

Επίσης η εταιρεία θα επικεντρώσει την προσοχή της στην κατηγορία των SUV όπου προβλέπεται άνοδος των πωλήσεων.

Advertisement

Πέραν των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης η Jeep θα κατασκευάσει υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία αναμένονται στην αγορά το αργότερο στα τέλη του 2021 αλλά θα εξαρτηθούν από την ζήτηση που θα έχουν από τους καταναλωτές.