Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

F1 και αυτοκίνητα πόλης σε ένα πακέτο!

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 και αυτοκίνητα πόλης σε ένα πακέτο!

ΝΕΑ

F1 και αυτοκίνητα πόλης σε ένα πακέτο!

ΝΕΑ

Κανείς δεν μπορεί να βάλει φρένο στη φαντασία. Πόσο μάλλον εάν αυτή συνδέεται άρρηκτα με αυτοκινητικούς πόθους όπως είναι τα αυτοκίνητα της F1, με ότι αυτά συνεπάγονται, αλλά και με τις καθημερινές “τετράτροχες φατσούλες” που βλέπουμε δίπλα μας, τα μίνι πόλης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα αυτοκίνητα της Formula 1 κατασκευάζονται για τις απαιτητικές συνθήκες μιας πίστας με αντίπαλο το χρόνο, κάθε ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει το ταχύτερο αλλά και το πιο αεροδυναμικό όχημα με σκοπό να επικρατήσει στους αγώνες. Τι γίνεται όμως αν οι κατασκευαστές αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια εντελώς νέα προσέγγιση στην κατασκευή των αυτοκινήτων της F1; Ιδιαίτερα δηλαδή να αντλούν έμπνευση όχι από τα ταχύτερα ή πιο αεροδυναμικά οχήματα τους, αλλά από εκείνα τα εμπορικά αυτοκίνητα που αγοράζουμε όλοι προκειμένου να κινηθούμε στις δύσκολες συνθήκες της πόλης.

Η ιστοσελίδα CarBuyer έχει φανταστεί μονοθέσια της F1 με μπόλικο μακιγιάζ από χαριτωμένα αυτοκίνητα πόλης. Η Ferrari, η Aston Martin, η Alfa Romeo όπως και άλλες ομάδες της F1 χάρισαν απλώς την αποτελεσματικότητα και την απόδοση, μετατρέποντας σε κομψά και μοντέρνα τα αυτοκίνητα της Formula 1 με αύρα από τους μπόμπιρες για κίνηση στο κλεινόν άστυ, όπως είναι για παράδειγμα τα Fiat 500 και Aston Martin Cygnet.

Advertisement
Advertisement