Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

F1 GP Ισπανίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP3

Ελλάδα 17:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ισπανίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP3

ΝΕΑ

F1 GP Ισπανίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP3

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG F1 έκανε το 1-2 και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας, που αποτελεί τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, με τον Valtteri Bottas να τον πλαισιώνει, τον ανταγωνισμό μισό δευτερόλεπτο μακριά και τη δράση να ολοκληρώνεται πρόωρα. Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Mercedes έκανε ξανά το 1-2, αυτή τη φορά με τον Hamilton μπροστά από τον Bottas και τη Red Bull Racing του Max Verstappen να τους πλαισιώνει ξανά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στην πίστα του Μονμελό ο Αυγουστιάτικος ήλιος ήταν πάλι καυτός, με τις θερμοκρασία αέρα στους 31 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος βρισκόταν στους 45. Όπως και χθες, καθυστέρησε να αρχίσει η δράση, είναι άλλωστε μία πίστα που οι ομάδες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά αφού παραδοσιακά εκεί λαμβάνουν χώρα οι δοκιμές εξέλιξης. Αν και βέβαια, οι υψηλές θερμοκρασίες, αποτελούσαν μία αλλαγή στις σταθερές.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο τέταρτο δεν είχαμε ιδιαίτερη κίνηση στην πίστα ενώ οι κορυφαίοι συνδυασμοί έγραψαν χρόνους λίγο προτού φτάσουμε στα μισά της ωριαίας διαδικασίας. Ήταν οι Mercedes που έδειξαν το δρόμο με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Advertisement

Ένα δέκατο του δευτερολέπτου χώριζε Valtteri Bottas-Lewis Hamilton, με τον Max Verstappen να πλασάρεται τρίτος βάζοντας κι αυτός τη μαλακή γόμα.

Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε ο Carlos Sainz τοποθέτησε τη McLaren στη δεύτερη θέση, με τον Ισπανό να έχει αλλάξει σασί στοχεύοντας στο να απαλλαχθεί από τα προβλήματα υπερθέρμανσης που αντιμετώπισε στο Σίλβερστον.

Advertisement

Πέντε λεπτά μετά, ο Bottas έβαλε φρέσκο σετ μαλακής γόμας και κατέβηκε 6 δέκατα πιο χαμηλά, στο 1.17.373 αλλά ο Hamilton είχε απάντηση, κινούμενος 151 χιλιοστά ταχύτερα.

Άλλες αλλαγές στην κορυφή των χρόνων δεν είχαμε (με εξαίρεση το γεγονός πως ο Verstappen πλησίασε σε χρόνους τις Mercedes), καθώς δύο λεπτά πριν το φινάλε ήρθε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Esteban Ocon που άφησε τον Kevin Magnussen να περάσει, ο Δανός επιβράδυνε και αιφνιδίασε τον Γάλλο.

Advertisement

Το μονοθέσιο της Renault κατέληξε στον τοίχο κι αυτό ουσιαστικά έβαλε τέλος στη δράση σε ότι αφορούσε στην τελευταία πρόβα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP 70ης Επετείου

O Hamilton πήγαινε με 230km/h με 3 ελαστικά!

F1 GP 70ης Επετείου: O Verstappen νίκησε τις Mercedes!