Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξυπνο σύστημα τηλεχειρισμού για το Defender

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξυπνο σύστημα τηλεχειρισμού για το Defender

ΝΕΑ

Έξυπνο σύστημα τηλεχειρισμού για το Defender

ΝΕΑ

Η Land Rover εργάζεται επάνω σε ένα remote control system (σύστημα τηλεχειρισμού) για το νέο Defender το οποίο θα επιτρέπει κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες από το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

 

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για χρήση εκτός δρόμου, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να ξεπερνούν εμπόδια και δύσκολα σημεία με μεγαλύτερη ακρίβεια απ’ ότι αν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο επικεφαλής μηχανικός Stuart Frith επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο «είναι σε θέση να το κάνει αυτό από την άποψη της αρχιτεκτονικής του». Και προσθέτει: «Έχουμε τη γνώση για το πώς να το κάνουμε και έχουμε ήδη εξελίξει κάποια πρωτότυπα”.

Η τεχνολογία αποτελεί επέκταση του συστήματος 3D Scout του Defender, το οποίο παρέχει εικόνα της απόστασης του αυτοκινήτου από τα εμπόδια χρησιμοποιώντας το ενεργό κλειδί (Activity key) για να επαληθεύσει ότι ο οδηγός είναι κοντά και έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ενώ το νέο Defender έχει προηγμένα συστήματα έλξης, έξυπνο λογισμικό και καλύτερη ορατότητα με κάμερες και άλλους αισθητήρες, ο Frith είπε ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο του ελέγχου του περιβάλλοντος χώρου έξω από το αυτοκίνητο προκειμένου να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. “Εάν βρίσκεστε σε δύσκολο σημείο και είστε μόνοι σας, μπορείτε να βγείτε από το αυτοκίνητο και να το εντοπίσετε”, σχολίασε.

Advertisement
Advertisement

Ενώ ορισμένα αυτοκίνητα που πωλούνται ήδη μπορούν να εκτελούν ελιγμούς στάθμευσης με χαμηλή ταχύτητα με τηλεχειρισμό, προσθέτοντας το τιμόνι στην εξίσωση μαζί με το δύσκολο έδαφος, τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Η νομοθεσία αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο εμπόδιο, καθώς οι διοικητικοί φορείς επιθυμούν εγγυήσεις ασφάλειας. Η Land Rover εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να “μεταφορτώσουν” το αυτοκίνητό τους με τη χρήση της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής EVA 2.0 του Defender και του Online Pack.