Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξελίσσεται το νέο Ford Focus ST

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξελίσσεται το νέο Ford Focus ST

ΝΕΑ

Εξελίσσεται το νέο Ford Focus ST

ΝΕΑ

Έχουμε ήδη οδηγήσει το ολοκαίνουργιο Ford Focus το οποίο μας εντυπωσίασε. Σε τυποποιημένο σχήμα, το μοντέλο εμφανίζει ακριβές γραμμικό τιμόνι, εξαιρετικό κράτημα και χρήσιμη ροπή. Όταν το οδηγήσαμε νωρίτερα φέτος, αναρωτηθήκαμε τι άλλο θα μπορούσε να φέρει μια έκδοση ST. Τώρα είμαστε κοντά να δώσουμε μια απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Νέες φωτογραφίες από τους κατασκοπευτικούς φωτογράφους μας έδειξαν ότι εξελίσσεται μια hot ST έκδοση του νέου Focus στο Nurburgring, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα πως οι δοκιμές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Δεν υπάρχει πολύ καμουφλάζ στο συγκεκριμένο ST, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε μερικά από τα στοιχεία σχεδιασμού που έχει επιλέξει η Ford για το “πικάντικο” μοντέλο. Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα να κοιτάξει κανείς, με ελαφρώς αλλοιωμένους προφυλακτήρες και ένα μικρό διαχύτη μεταξύ των απολήξεων της εξάτμισης που προδίδουν τις σπορ προθέσεις του μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Ω, υπάρχει επίσης κι ένα ευδιάκριτο μεσαίου μεγέθους σπόιλερ στην οροφή, έτσι για να δώσουμε μερικές ακόμη οπτικές ενδείξεις.

Φυσικά, εδώ βλέπετε το Focus ST – όχι το σκληροπυρηνικό RS που θα πετά φλόγες και αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα. Στο ST λοιπόν, υπολογίστε μια χαμηλότερη και πιο σφιχτή ανάρτηση καθώς και βελτίωση των φρένων συγκριτικά με τις συμβατικές εκδόσεις. Η ισχύς θα μπορούσε κάλλιστα να προέρχεται από τον 4κύλινδρο turbo κινητήρα 2.0 λίτρων ή μια αναθεωρημένη προσέγγιση του κινητήρα του υπάρχοντος Focus RS. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Ford θα χρειαστεί να επιστρατεύσει μέχρι 280 ίππους προκειμένου να απαντήσει κατάλληλα στους αντιπάλους της. Τα σχεδόν 345 άλογα θα κινούν το επερχόμενο Focus RS.

Advertisement
Advertisement

Ford-Focus-ST-tsiro-640