Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξαντλήθηκε το επετειακό Land Rover Defender Works V8

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξαντλήθηκε το επετειακό Land Rover Defender Works V8

ΝΕΑ

Εξαντλήθηκε το επετειακό Land Rover Defender Works V8

ΝΕΑ

Ένα μήνα μετά από την ανακοίνωση, το ειδικό Land Rover Defender Works V8 έχει ήδη εξαντληθεί. Πίσω στα τέλη Ιανουαρίου, η Land Rover εξέπληξε άπαντες όταν ξεστόμισε πως θα κατασκευάσει 150 κομμάτια του «νεκρού» Defender, εξοπλισμένου με έναν V8 υψηλής απόδοσης κάτω από το καπό για να γιορτάσει την 70ή επέτειο της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η εταιρεία έχει βρει ιδιοκτήτη για κάθε ένα από τα 150 Defender Works V8 σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Οι τιμές εκκίνησης ορίστηκαν στις 150.000 λιρών. Το περιορισμένης παραγωγής Defender αποτελεί μια ανασχεδιασμένη έκδοση του κλασικού off-road, το οποίο διαθέτει τώρα αναβαθμισμένα φρένα και ανάρτηση καθώς και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Φυσικά το πραγματικό highlight είναι ο κινητήρας 5,0 λίτρων V8 που αποδίδει 405 ίππους και 515 Nm ροπής, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF οκτώ σχέσεων. Τα κλασικά χαρακτηριστικά του Defender, όπως το κιβώτιο υποβοήθησης και το κλείδωμα της ροπής, εξακολουθούν φυσικά να υπάρχουν.

LR-Defender-V8Edition-inter-tsiro-640LR-Defender-V8Edition-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Όπως θα περίμενε κανείς, η απόδοση είναι ασυνήθιστα ισχυρή για ένα Defender, με το 0-100 km/h να υπολογίζεται στα 5,8 sec για το μοντέλο με το κοντό μεταξόνιο. Το περιορισμένης παραγωγής Land Rover Defender Works V8 ήταν διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις, 90 και 110, με το κάθε μοντέλο να αποκτά δερμάτινο εσωτερικό μαζί με καθίσματα Recaro. Η ειδική τελευταία έκδοση του βρετανικού off-road προσφέρθηκε προς πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αφρική αλλά και στη Μέση Ανατολή.