Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξακύλινδρες οι νέες Porsche 718 Cayman/Boxster GTS

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξακύλινδρες οι νέες Porsche 718 Cayman/Boxster GTS

ΝΕΑ

Εξακύλινδρες οι νέες Porsche 718 Cayman/Boxster GTS

ΝΕΑ

Η Porsche δίνει έναν ακόμα πιο πικάντικο τόνο στη γκάμα της 718 Cayman και Boxster με την νέα έκδοση GTS η οποία προς ικανοποίηση των παραδοσιακών οπαδών συνοδεύεται από εξακύλινδρο boxer κινητήρα 4.0 λίτρων με 400 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Αν και η 911 είναι αναμφίβολα η μεγάλη σταρ της Porsche πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως το καλύτερο sports car των γερμανών είναι η κεντρομήχανη 718. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η εταιρία δεν διστάζει να δίνει στη γκάμα της 718 εκδόσεις με τόσο δυνατό αντίκτυπο που απειλούν ακόμα και την αίγλη της 911.

Μετά τις Cayman GT4 και Spyder η Porsche παρουσιάζει την έκδοση GTS η οποία αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φανατικών petrolheads και όχι μόνο. Ο λόγος γι’αυτό είναι φυσικά η πιο ήπια έκδοση του 4.0 ατμοσφαιρικού εξακύλινδρου boxer που προέρχεται από την GT4 και για την περίσταση έχει ρυθμιστεί στους 400 ίππους και συνοδεύεται από εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο πακέτο είναι αρκετό για να δώσει στις Cayman και Boxster GTS επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5’’ και τελική ταχύτητα 293 χλμ./ώρα κάνοντας τις νέες εκδόσεις ταχύτερες 0,4’’ και 3 χλμ./ώρα σε σχέση με την προηγούμενη τετρακύλινδρη GTS πετυχαίνοντας παράλληλα και μείωση της κατανάλωσης.

Από εκεί και πέρα παραμένουν οι γνωστές από την προηγούμενη GTS προδιαγραφές όπως η ενεργητική ανάρτηση PASM, τα ενεργά σινεμπλόκ και το πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Επιπλέον τα μοντέλα GTS συνοδεύονται από ζάντες 20 ιντσών ενώ προαιρετικά μπορούν να εξοπλιστούν και με τα κεραμικά φρένα της Porsche. Αντίστοιχα χαρακτηριστική της έκδοσης είναι η επένδυση του εσωτερικού με δέρμα αλκαντάρα καθώς και ο στάνταρ πλούσιος εξοπλισμός άνεσης.

Advertisement