Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει η νέα BMW i4

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα μοιάζει η νέα BMW i4

ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει η νέα BMW i4

ΝΕΑ

Το επερχόμενο BMW i4 έχει μεγάλες προσδοκίες. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει ότι θα είναι επιτυχημένο όχι μόνο ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, αλλά και ως κομψό sedan.

Advertisement
Advertisement

Όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η κατηγορία των τετράθυρων τριών όγκων έχει υποστεί μεγάλη εμπορική καθίζηση τα τελευταία χρόνια, αφού οι αγοραστές δελεάζονται από crossover όλων των μεγεθών. Οι ανέσεις που προσφέρουν βέβαια δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ρωτήστε καλύτερα τη Ford. Ωστόσο, η BMW έχει καταστήσει σαφές ότι γουστάρει τα σεντάν, όπως είναι δηλαδή η καθόλα επιτυχημένη σειρά 3.

Με το i4, η BMW θα έχει επιτέλους έναν άμεσο αντίπαλο απέναντι στο Tesla Model 3 και, ίσως, στο Model S σε κάποιο βαθμό. Η βαυαρική φίρμα δεν κράτησε κανένα μυστικό για την επερχόμενη άφιξη του i4, αφού κυκλοφόρησε προηγουμένως φωτογραφίες από ένα προηγμένο πρωτότυπο αλλά και ακόμη ένα αυτοκίνητο προπαραγωγής στο εργοστάσιο. Οι κατάσκοποι φωτογράφοι βέβαια έχουν συλλάβει επίσης αρκετά δοκιμαστικά πρωτότυπα σε δημόσιους δρόμους κυρίως στην Ισπανία.

Όλα αυτά τα συνδυαστικά επέτρεψαν στο Future Cars Now στο Instagram να δημιουργήσει αυτήν την εξαιρετικά ακριβή απόδοση για το i4. Περιμένουμε το όχημα που θα κάνει το ντεμπούτο του να μοιάζει ακριβώς με αυτό που βλέπετε. Σκεφτείτε το i4 ως την ηλεκτρική παραλλαγή της νέας σειράς 4 Gran Coupe. Όπως όλες οι νεότερες BMW έτσι και αυτή, θα υιοθετεί τον αμφιλεγόμενο νέο σχεδιασμό της μεγάλης εμπρός μάσκας.

Advertisement
Advertisement

Το i4 πιθανότατα θα διαθέτει ηλεκτρικές λαβές θυρών και ελαφρώς αλλοιωμένο μπροστινό άκρο επειδή δεν διαθέτει συμβατικά μηχανικά μέρη. Αναμένονται τουλάχιστον τρεις εκδόσεις, δύο πισωκίνητες και μία τετρακίνητη. Για να είναι ανταγωνιστικό έναντι του Model 3, το i4 αναμένεται να διαθέτει περίπου 600 χιλιόμετρα αυτονομίας στον κύκλο WLTP. Οι τρεις αναμενόμενες εκδόσεις είναι οι εξής: i435, i440 και i4 M50 με xDrive. Η τελευταία θα είναι σίγουρα η ισχυρότερη και πιο διασκεδαστική στην οδήγηση, αλλά αυτό συνεπάγεται μικρότερη αυτονομία. Προς το παρόν, φαίνεται ότι το i4 M50 θα είναι η μόνη τετρακίνητη έκδοση, αν και στο μέλλον κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει.

Η BMW δεν έχει ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία ντεμπούτου για το i4, αλλά αυτό περιμένουμε να συμβεί περίπου την άνοιξη, όταν μερικά μεγάλα διεθνή σόου αυτοκινήτου, ειδικά η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, ελπίζουν να επιστρέψουν στη δράση μετά την ακύρωσή τους πέρυσι.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Με καμουφλάζ η BMW i4 M

Advertisement

Νέα στοιχεία για τη BMW i4

Προ των πυλών η ηλεκτρική BMW i4

 

Advertisement