Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Aston Martin Vantage

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι η νέα Aston Martin Vantage

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Aston Martin Vantage

ΝΕΑ

H Aston Martin θα μας παρουσιάσει μέσα στο 2017 τη νέα Vantage, ένα μοντέλο το οποίο φιλοδοξεί να σταθεί επάξια απέναντι στην Porsche 911. Θα τα καταφέρει;

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατασκευαστής βάζει στο στόχαστρό του την Porsche 911. Μεταξύ αυτών και η Aston Martin στο παρελθόν. Πλέον, οι Βρετανοί βάζουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα και δηλώνουν ανοιχτά ότι η νέα Aston Martin Vantage θα μπορέσει τελικά να εκπληρώσει τον παραπάνω στόχο. Το μοντέλο θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του μέσα στο 2017 και όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες κατασκοπευτικές εικόνες που κυκλοφόρησαν, θα είναι πιθανότατα μια από τις ωραιότερες Aston Martin που έχουν φτιαχτεί ποτέ. Στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν ότι εκτός της σχεδίασης, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Μάλιστα κάνουν λόγο για κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά που θα ενθουσιάσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Για τον σκοπό αυτό έχει εξελιχθεί μια νέα πλατφόρμα αλουμινίου με χαμηλό βάρος και υψηλά επίπεδα ακαμψίας.

Advertisement
Advertisement

Σε μηχανικό επίπεδο τώρα, κάτω από το καπό της νέας Vantage θα βρεθεί το γνωστό 4λιτρο V8 biturbo σύνολο της Μercedes -AMG GT με απόδοση πάνω από 500 ίππους (θυμίζουμε ότι οι δύο εταιρείες διατηρούν συνεργασία). Η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός νέο αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF. Περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο θα έχουμε στους επόμενους μήνες, καθώς το επίσημο ντεμπούτο της Aston Martin Vantage έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο στην έκθεση της Γενεύης.