Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας από 50 έως 200 ευρώ και ΚΤΕΟ στις αντίκες

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας από 50 έως 200 ευρώ και ΚΤΕΟ στις αντίκες

ΝΕΑ

Ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας από 50 έως 200 ευρώ και ΚΤΕΟ στις αντίκες

ΝΕΑ

Οι ιδιοκτήτες των παλαιών οχημάτων θα είναι υποχρεωμένοι να τα περνούν κάθε χρόνο και από ΚΤΕΟ ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία τους.

Advertisement
Advertisement

Ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει αναρτήσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παράλληλα πέραν των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες των παλαιών οχημάτων θα είναι υποχρεωμένοι να τα περνούν κάθε χρόνο και από ΚΤΕΟ ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία τους.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα όπως ξεκαθαρίζει το άρθρο 29 καθιερώνεται τεχνικός έλεγχος των οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος, για τη διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας αυτών, που πραγματοποιείται ως εξής:

α) για επιβατηγά οχήματα και φορτηγά με Μέγιστη Αποδεκτή Μάζα Φορτωμένου Οχήματος (ΜΑΜΦΟ) που δεν υπερβαίνει τους 3.500 χλγ. και μοτοσικλέτες, κάθε ένα (1) έτος και

β) για φορτηγά με Μέγιστη Αποδεκτή Μάζα Φορτωμένου Οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μεγαλύτερη των 3.500 χλγ. και λεωφορεία, κάθε δύο (2) έτη.

Advertisement

Τέλη κυκλοφορίας από 50 έως και 200 ευρώ      

Advertisement

Για την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος καταβάλλονται, ετησίως, τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος υπέρ του Δημοσίου τα οποία εισπράττονται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ. 356/1974, Α’ 90), ως εξής:

α) Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό έως και 999 κ. εκ. καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους πενήντα ευρώ (50,00€).

β) Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό από 1000 κ.εκ. έως και 1999 κ. εκ. καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους εκατό ευρώ (100,00€).

Advertisement

γ) Για την κυκλοφορία επιβατηγού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό άνω των 2000 κ. εκ καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους διακοσίων ευρώ (200,00€).

δ) Για την κυκλοφορία μοτοσυκλέτας ιστορικού ενδιαφέροντος καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ιστορικού οχήματος ύψους πενήντα ευρώ (50,00€).

ε) Οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος άνω των σαράντα πέντε (45) ετών, καθώς και φορτηγά και λεωφορεία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

στ) Οχήματα ιστορικού ενδιαφέροντος ειδικού τύπου, όπως, πυροσβεστικά και στρατιωτικά, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Άρση ακινησίας και μηνιαία Τέλη Κυκλοφορίας με λίγα κλικ!
Τι συμβαίνει με τα απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας;
Πότε μπορούν να κυκλοφορούν οι αντίκες – Τα πρόστιμα