Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο για την πρεμιέρα του το νέο Audi Q6 e-tron

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο για την πρεμιέρα του το νέο Audi Q6 e-tron

ΝΕΑ

Έτοιμο για την πρεμιέρα του το νέο Audi Q6 e-tron

ΝΕΑ

Στην Audi προετοιμάζονται για την εκδήλωση επίσημής παρουσίασης το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητου Q6 e-tron η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει σε λίγες ημέρες.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι τον Ιούλιο, η Audi δημοσίευσε φωτογραφίες από τα πρωτότυπα οχήματα με τα οποία πραγματοποίησε τις δοκιμές εξέλιξης του Q6 e-tron, του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Πλέον, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και το αυτοκίνητο είναι έτοιμο για να παρουσιαστεί επίσημα.  Αυτό θα γίνει στις 18 Μαρτίου (τρέχοντος έτους), όπως έχει ανακοινωθεί.

Το νέο ηλεκτροκίνητο SUV της εταιρείας βασίζεται στην πλατφόρμα «PPE» («Premium Platform Electric»), την ίδια η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στην καινούργια Porsche Macan EV.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες που αφορούν στο καινούργιο Q6 e-tron αναφέρουν ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει διαμορφωμένους αεραγωγούς στο εμπρός μέρος και λίγο διαφορετικής σχεδίασης φώτα εμπρός και πίσω, συγκριτικά με αυτά που εμφανίζονται στις περυσινές φωτογραφίες των πρωτοτύπων. Τα πίσω φώτα είναι τεχνολογίας OLED δεύτερης γενιάς, όπως έχει γίνει γνωστό.

Το αμάξωμα είναι κεκλιμένο προς τα πίσω και διαθέτει μεγάλη γυάλινη οροφή. Εκτός από το εξωτερικό, πέρυσι τον Σεπτέμβριο η Audi παρουσίασε και το εσωτερικό του νέου μοντέλου της, πάντα στην πρωτότυπη μορφή του.

Σε αυτό υπήρχε έγχρωμη οθόνη αφής διαγωνίου 14,5 ιντσών, έγχρωμη οθόνη στον πίνακα 11,9 ιντσών, καθώς και σύστημα Head-Up Display με ενδείξεις επαυξημένης πραγματικότητας οι οποίες φαίνεται να εμφανίζονται σε μια απόσταση έως 200 μέτρα μακριά από το όχημα, για καλύτερη προοπτική και ενημέρωση του οδηγού. Επίσης, υπήρχε οθόνη και εμπρός από τον συνοδηγό. Μένει να δούμε κατά πόσο θα είναι το ίδιο και στο μοντέλο παραγωγής.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εσωτερικό του θα διαθέτει φωτισμό που θα προσαρμόζεται από τον οδηγό κατά το δοκούν και η επένδυση της καμπίνας θα είναι από ανακυκλωμένο υλικό σε μεγάλο ποσοστό.

Εφόσον το νέο Q6 e-tron βασίζεται στην πλατφόρμα «PPE» αναμένεται να έχει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου της Porsche Macan EV. Θυμίζουμε ότι αυτές έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh (96 kWh, πραγματική) και μπορούν να φορτίσουν σε παροχή DC έως 270 kW.

Advertisement

Εάν, όντως, ισχύει αυτό και στο καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο, ενδεχομένως οι συσσωρευτές του να μπορούν να φορτίζουν από το 10%-80% σε λιγότερο από μισή ώρα, στον αντίστοιχο φορτιστή. Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη θεωρητική αυτονομία του η Audi έχει ανακοινώσει ότι θα ξεπερνά τα 600 χλμ.

Τέλος, το Q6 e-tron θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (σύστημα «quattro») οι οποίοι αναμένεται να αποδίδουν περίπου 380 ίππους συνδυαστικά. Πέραν αυτού, θα υπάρξει και η έκδοση SQ6 η οποία θα έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ περίπου 490 ίππους.