Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο για δράση το νέο Subaru Legacy (vid)

Ελλάδα 0:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμο για δράση το νέο Subaru Legacy (vid)

ΝΕΑ

Έτοιμο για δράση το νέο Subaru Legacy (vid)

ΝΕΑ

Στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο, έκανε πρεμιέρα το νέας γενιάς Subaru Legacy, ένα μοντέλο που θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένο στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Legacy, εκτός της πιο φρέσκιας σχεδιαστικής εικόνας παρουσιάζεται με νέα γκάμα κινητήρων (turbo και ατμοσφαιρικών), αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού ασφαλείας, αλλά και νέα υλικά στο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την αισθητική, το ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει μεγαλύτερους προφυλακτήρες, περισσότερη μεταλλική επιφάνεια στον πίσω χώρο αποσκευών, καθώς και ανασχεδιασμένους εξωτερικούς καθρέπτες. Για τον χώρο αποσκευών να σημειώσουμε ότι πλέον η χωρητικότητά του φτάνει τα 427 λίτρα, ενώ έχει αυξηθεί και το βάθος κατά 3,55 εκ. Αλλά σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι το νέο Legacy διατίθεται με νέους κινητήρες, όπως ο υπερτροφοδοτούμενος 2,4 λίτρων, με ισχύ 260 PS και μέγιστη ροπή 38,2 kgm, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Lineartronic CVT (0-96 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα). Υπάρχει ακόμα η εναλλακτική του ατμοσφαιρικού συνόλου των 2,5 λίτρων, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πιο πρόσφατο Forester, με ισχύ 182 ίππων και ροπή 24,3 kgm (0-96 km/h σε 8,4 δευτ.).

Το νέο Legacy βασίζεται στη πλατφόρμα SGP (Subaru Global Platform), η οποία προσφέρει 70% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία και μεγαλύτερη ακαμψία στο μέρος της εμπρός ανάρτησης, ενώ ταυτόχρονα είναι κατά 100% πιο άκαμπτη τόσο στην εμπρός πλευρική κάμψη, όσο και στο πίσω υποπλαίσιο. Παράλληλα έχει μειωθεί το κέντρο βάρους.

Advertisement

Στο εσωτερικό κυριαρχούν η κεντρικά τοποθετημένη μεγάλη οθόνη αφής (11,6 ίντσες), τα αλουμινένια πεντάλ, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, όπως και ταο νέο υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα της Harman Kardon. Οι επιβάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνδέσουν το τηλέφωνό τους με το διαδίκτυο, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Τέλος, δεν λείπει το πακέτο ασφάλειας EyeSight, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και λειτουργία DriverFocus, που προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση κόπωσης ή απόσπαση της προσοχής.

Advertisement

Δείτε το παρακάτω βίντεο: