Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη η Porsche Cayenne Coupe

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η Porsche Cayenne Coupe

ΝΕΑ

Έτοιμη η Porsche Cayenne Coupe

ΝΕΑ

Η εξέλιξη της Porsche Cayenne Coupe βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη διαδικασία – οι αποκλειστικές φωτογραφίες καταδεικνύουν ότι είναι σχεδόν έτοιμη να δώσει τη σκληρή μάχη απέναντι στις καταξιωμένες BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe. Ας μάθουμε περισσότερα λοιπόν…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το δοκιμαστικό αυτοκίνητο είναι κατά κύριο λόγο απροσδιόριστο στο μπροστινό μέρος, γεγονός που υποδηλώνει το σχεδόν ταυτόσημο πρόσωπο με την κανονική Cayenne. Η συντριπτική πλειοψηφία των αλλαγών στο στυλ θα πραγματοποιηθεί στο πίσω μέρος. Το πιο προφανές από τα οποία είναι μια πιο απότομη γραμμή οροφής όπως επιτάσσουν τα κουπέ σχήματα.

Πολύ δουλειά επετεύχθη γύρω από την κολόνα C γι αυτό βλέπετε μια πιο κοντή, στρογγυλεμένη γραμμή παραθύρου, ενώ η πίσω πινακίδα κυκλοφορίας μεταφέρθηκε από το καπό του χώρου αποσκευών στον προφυλακτήρα. Ένα spoiler βγαίνει από κάτω από τη βάση του πίσω παραθύρου και ο τρόπος με τον οποίο εδράζεται δείχνει ότι θα είναι ηλεκτρικά ανασυρόμενη. Δεν έχουμε δει ακόμη το ταμπλό, αλλά σίγουρα θα μοιάζει με αυτό της γνωστής μας Cayenne. Ωστόσο, η κεκλιμένη οροφή είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει συμβιβασμούς σε ότι αφορά στην πρακτικότητα, οπότε αναμένετε μειωμένο πίσω ύψος και μια πτώση στη χωρητικότητα λίτρων του χώρου αποσκευών.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξελίσσονται ήδη ένα υβριδικό ή πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – μπορείτε να εντοπίσετε αυτοκόλλητα προειδοποίησης τάσης σε μερικές από τις πόρτες. Όπως και με τη σημερινή Cayenne, η Coupe μοιράζεται την πλατφόρμα της με την Panamera, η οποία ήδη υιοθετεί τεχνολογία plug-in hybrid. Πέρα από την προοπτική υβριδοποίησης, οι επιλογές κινητήρα και μετάδοσης θα αντικατοπτρίζονται από το τρέχον μοντέλο Cayenne.

Porsche-cayenne-coupe-tsiro-530

Με τα μεγάλα και μικρά SUV να καλύπτονται από την κανονική Cayenne και τη νεότερη Macan, το επόμενο λογικό βήμα είναι η Porsche να κινηθεί προς την πιο εξειδικευμένη περιοχή των SUV Coupe. Αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστα, αλλά οι τεράστιες επιτυχίες των πωλήσεων της BMW X6 και της πιο πρόσφατης Jaguar F-Pace, έχουν καταστήσει την αγορά των SUV με στυλ σε ένα κερδοφόρο χώρο. Ακόμη και ο ανταγωνισμός από τη Land Rover δεν θα αργήσει να εμφανιστεί, δεδομένου ότι έχουμε καταγράψει ήδη το νέο Range Rover Coupe σε δοκιμές πριν από το επίσημο λανσάρισμα στα τέλη του 2018.