Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμες και οι πρώτες GLC Coupe

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμες και οι πρώτες GLC Coupe

ΝΕΑ

Έτοιμες και οι πρώτες GLC Coupe

ΝΕΑ

Δουλειές με… φούντες έχει το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη. Λίγες ημέρες μετά τη C-Class Cabriolet, άλλο ένα μοντέλο της γερμανικής μάρκας βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Πρόκειται για τη GLC Coupe, το 5θυρο μεσαίο SUV με σπορ σχεδίαση, που «συναντά» στην premium κατηγορία τη BMW X4.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η τετρακίνητη και μήκους 4,73 m. GLC coupe (κατά 8 cm μακρύτερη από την GLC) ξεχωρίζει σχεδιαστικά από την κλίση της οροφής προς τα πίσω και το χαμηλότερο προφίλ της. Ο χώρος αποσκευών της ανέρχεται σε 491 lt, ενώ στο βασικό εξοπλισμό της περιλαμβάνεται η σπορ ανάρτηση και το DYNAMIC SELECT με πέντε θέσεις λειτουργίας της μετάδοσης: ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ και INDIVIDUAL. Προαιρετικά μπορεί να επιλεγεί το σύστημα DYNAMIC BODY CONTROL, που ρυθμίζει τη σκληρότητα των αμορτισέρ.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes δίνει οκτώ επιλογές κινητήρων (4 βενζίνης και 4 πετρελαίου), συμπεριλαμβανομένης μίας υβριδικής plug-in αλλά και της κορυφαίας AMG. Βασική έκδοση diesel είναι η GLC 220 d με 170 ίππους, ενώ ακολουθούν η GLC 250 d με 204 PS. Με καύσιμο τη βενζίνη, ο κυβισμός αρχίζει από το 2λιτρο σύνολο των 211 PS για τηνGLC 250. Η GLC 350 e – συνδυαστικής ισχύος 320 ίππων – φορτίζει τις μπαταρίες της στην πρίζα, εκπέμπει στο περιβάλλον μόλις 59 g. CO2 ανά km και ταυτόχρονα επιταχύνει στα 100 km/h εντός 5,9 sec.

Η Mercedes-AMG παρουσιάζει ένα ακόμη μοντέλο της σειράς 43: με τον 3λιτρο V6 biturbo των 367 PS κάτω από το καπό της, η GLC Coupe χρειάζεται λιγότερο από 5 sec για το 0-100. Εκτός από την υβριδική έκδοση που κάνει χρήση 7τάχυτου κιβωτίου, όλες οι υπόλοιπες εφοδιάζονται με το 9G-TRONIC των 9 σχέσεων.

Το εργοστάσιο στη Βρέμη απασχολεί συνολικά 12.500 άτομα και διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής, οι οποίες μπορούν να συναρμολογήσουν διαφορετικά αυτοκίνητα, γλυτώνοντας έτσι τη Mercedes από χρόνο και χρήμα. Συνολικά 10 μοντέλα κατασκευάζονται εκεί: C-Class sedan, C-Class Estate, C-Class Coupe, C-Class Cabriolet, E-Class Coupe, E-Class Cabriolet, GLC, GLC Coupe, SLC και SL.