Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζουν αγώνα οχημάτων στο φεγγάρι

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζουν αγώνα οχημάτων στο φεγγάρι

ΝΕΑ

Ετοιμάζουν αγώνα οχημάτων στο φεγγάρι

ΝΕΑ

Την επιτήρηση της σχεδίασης των τηλεκατευθυνόμενων αγωνιστικών οχημάτων θα αναλάβει ένας εκ των κορυφαίων σχεδιαστών αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Με τη ζωή στον πλανήτη Γη να μην είναι και η καλύτερη δυνατή, λόγω κορωνοϊού, μια εταιρεία από την πόλη Ρίνο της στη Νεβάδα των ΗΠΑ φέρεται έτοιμη να μας ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες.

Ο λόγος για τη Moon Mark η οποία αποτελεί τον επίδοξο διοργανωτή ενός αγώνα οχημάτων, μεταξύ δύο ομάδων, ο οποίος θα διεξαχθεί στο φεγγάρι τον Οκτώβριο του 2021!

Σε ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Moon Mark αναφέρει πως προκειμένου να πετύχει το μεγαλεπήβολο σχέδιό της, συνεργάζεται με την εταιρεία-πρωτοπόρο στην ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων, Intuitive Machines, η οποία επίσης λέγεται πως είναι η πρώτη ιδιωτική αεροδιαστημική εταιρεία που προσεληνώθηκε με επιτυχία.

Advertisement
Advertisement

Αγωνιζόμενοι σε αυτόν τον μοναδικό αγώνα θα αποτελούν δύο ομάδες απαρτιζόμενες από μαθητές λυκείου, οι οποίοι θα είναι, παράλληλα, υπεύθυνοι τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για την κατασκευή των αγωνιστικών οχημάτων.

Βέβαια, οι μαθητές δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στη Σελήνη, αλλά θα ελέγχουν τα οχήματα από τη Γη, μέσω τηλεχειριστηρίου.

Advertisement

Οι δύο ομάδες που θα λάβουν μέρος σε αυτόν τον μοναδικό… σεληνιακό αγώνα θα προκύψουν μετά από προκριματικούς γύρους, οι οποίοι θα διεξαχθούν στον πλανήτη μας.

Όταν αναδειχθούν οι δύο νικήτριες ομάδες, τότε θα απολαύσουν την πολύτιμη βοήθεια του διεθνούς φήμης Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων, Frank Stephenson, ο οποίος έχει μεγαλουργήσει σε BMW, mini, Fiat, Maserati, McLaren, Lancia και Alfa Romeo.

Advertisement

Ο 61χρονος σχεδιαστής θα τεθεί στο πλευρό των δύο ομάδων, διασφαλίζοντας πως τα δύο αγωνιζόμενα οχήματα θα πληρούν τις προϋποθέσεις για… κόντρες στη Σελήνη.  

Τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης των οχημάτων έχουν ήδη σχεδιαστεί από την εταιρεία Lunar Outpost, με τους μαθητές να καθίστανται αρμόδιοι για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη των υπόλοιπων τμημάτων.

Advertisement

Μόλις τα οχήματα είναι έτοιμα, θα… επιβιβαστούν σε έναν πύραυλο Falcon 9 της Space X και εν συνεχεία θα μεταφερθούν στην επιφάνεια της Σελήνης μέσω του σεληνιακού εκφορτωτή NovaC της Intuitive Machine.

Ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με την τεχνολογία που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση του εντυπωσιακού πρότζεκτ. Ειδικότερα, προβληματισμοί αναδύονται αναφορικά με το λεγόμενο communication lag και συγκεκριμένα την άμεση απόκριση των οχημάτων στις εντολές των μαθητών.

Την απάντηση δίνει ο Todd Wallach, υψηλόβαθμο στέλεχος της Moon Mark:

«Προκειμένου να καλυφθεί η απόσταση των 384.000 χλμ. (σ.σ. απόσταση Γης-Σελήνης), θα χρειαστούν 1,3 δευτερόλεπτα. Στην καλύτερη περίπτωση όταν τα παιδιά πατούν ένα κουμπί, εδώ στη Γη, τότε η εντολή που θα λάβει το όχημα στη Σελήνη θα εκτελεστεί μετά από 1,3 δευτερόλπετα», ανέφερε ο αισιόδοξος κ. Wallach.

Διαβάστε επίσης:

Έκανε “λιώμα” τη Ferrari κυριακάτικα με πινακίδες ΔΟΚ (εικόνες)

Αδιανόητο: Τρένο εκτροχιάστηκε και σώθηκε από ουρά αγάλματος φάλαινας

Νοικιασμένο Audi R8 Spyder τρακάρει 13 σταθευμένα αυτοκίνητα (video)