Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει νέο V8 η BMW

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει νέο V8 η BMW

ΝΕΑ

Ετοιμάζει νέο V8 η BMW

ΝΕΑ

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τη BMW να ετοιμάζει ένα νέο υψηλής απόδοσης V8 μηχανικό σύνολο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει ντεμπούτο στη M5 CS.

Advertisement
Advertisement

 

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να περιμένουμε –σύμφωνα με τις πληροφορίες- το νέο υψηλής απόδοσης V8 μηχανικό σύνολο από τη BMW. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο κινητήρας που θα εφοδιάζει την πλέον hard core έκδοση της M5, αυτή με τον κωδικό CS. Η μόνη ένσταση που μπορεί να εκφραστεί για τη συγκεκριμένη φήμη, είναι πως υπάρχει δεδηλωμένη διάθεση από πολλούς κατασκευαστές για διακοπή της εξέλιξης κινητήρων εσωτερικής καύσης, με ξεκάθαρη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, μοιάζει πολύ πιο πιθανό το νέο αυτό μηχανικό σύνολο να είναι μια εξέλιξη του υπάρχοντος, παρά να μπει η BMW σε διαδικασία εξέλιξης τελείως νέου κινητήρα για τις ανάγκες ενός ή και παραπάνω μοντέλων της. Εκτός και αν στο υβριδικό- ηλεκτρικό μέλλον, περιλαμβάνονται και δυνατοί V8 κινητήρες- κάτι που εμάς δεν θα «μας χάλαγε» καθόλου. Μοιάζει να έχει λογική μια εκ νέου εξέλιξη της υπάρχουσας βάσης, με μείωση της χωρητικότητας από τα 4,4 στα 4,0 λίτρα, μια και η φορολογία στην Κίνα που αποτελεί μια μεγάλη αγορά για τη BMW, είναι «αμείλικτη» για όποιο αυτοκίνητο έχει κινητήρα με κυβισμό πάνω από τα 4,0 λίτρα.

Advertisement