Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το Volvo XC90 Polestar!

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ετοιμάζεται το Volvo XC90 Polestar!

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται το Volvo XC90 Polestar!

ΝΕΑ

Με την εξαιρετική εμπορική απήχηση που γνωρίζει το μεγαλύτερο SUV της Volvo, λογικό είναι να πάρει το πράσινο φως και μία Polestar έκδοση που θα αποδίδει τουλάχιστον 350 άλογα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)
Οι φήμες τελικά επιβεβαιώνονται από την ίδια την Polestar (το γνωστό τμήμα βελτιώσεων που έχει πλέον εξαγοραστεί πλήρως από την σουηδική φίρμα) και από το νέο έτος θα παρουσιαστεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του XC90 με πιο ισχυρό τετρακύλινδρο δίλιτρο μοτέρ της σειράς Drive-E. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο θα συνδυάζει -όπως στην έκδοση Τ6- και μηχανικό υπερσυμπιεστή (πέρα δηλ. από το turbo καυσαερίων) και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Volvo XC90 R-Design (2)

Βέβαια, τα 350 άλογα μπορεί να μην ακούγονται τόσο σπουδαία όσο τα 400 του ηλεκτροϋβριδικού T8 Twin Engine, αλλά οι επιδόσεις του Polestar XC90 θα είναι καλύτερες λόγω του ελαφρύτερου και πιο ισορροπημένου σασί. Το «διπλοτούρμπινο» μοτέρ θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα Polestar (ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον εξακύλινδρο που ξέραμε έως τώρα), ενώ για την εμφάνιση μία πρώτη ιδέα μας δίνει η έκδοση R-Design που βλέπετε στην οθόνη σας.

Advertisement
Advertisement